Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dombrovskis: Studiju akreditācijas process virzās ļoti smagnēji

Studiju programmu akreditācijas process virzās ļoti smagnēji, uzskata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš otrdien pēc valdības sēdes atzina, ka joprojām svarīgākais studiju programmu akreditācijas jautājuma risināšanā ir, lai šajā birokrātiskajā juceklī neciestu studenti un lai viņi saņemtu tikpat vērtīgus augstākās izglītības dokumentus, kā citi.

Viņaprāt, pa svarīgākajiem jautājumiem šodien ir panākta vienošanās, proti, par to, ar kuru organizāciju tiek slēgts līgums par akreditācijas procesu, gan arī par to, ka tiek pagarināts akreditācijas process līdz gada beigām un ka par prioritāri tiks vērtētas tās studiju programmas, kas ir licencētas, bet nav akreditētas.

Taču joprojām aktuāls jautājums ir par Eiropas Savienības fondu līdzekļu efektīvu un lietderīgu izmantošanu, proti, vai šie līdzekļi būs attiecināmi, vai nē. Svarīgi esot, ka daļēji Augstākās izglītības padomes veiktā izvērtējuma rezultāti, kur izmantota fondu nauda, tiks izmantoti turpmākajā akreditācijas procesā.

Jau ziņots, ka valdība šodien uzklausīja un atbalstīja IZM piedāvāto rīcības scenāriju, ka projektā iegūtos rezultātus studiju virzienu akreditācijas vajadzībām Studiju akreditācijas komisija izmanto, tos atbilstoši izvērtējot un nepieciešamības gadījumā pieprasot papildu informāciju no augstskolām vai koledžām, ja tas nepieciešams atbilstoši Eiropas asociācijas kvalitātes nodrošināšanai augstākajā izglītībā izstrādātajām vadlīnijām "Standarti un vadlīnijas kvalitātes nodrošināšanai Eiropas augstākās izglītības telpā".

IZM uzskata, ka, izmantojot AIP īstenotā augstākās izglītības studiju programmu izvērtējuma rezultātus, nepieciešama nopietna to izvērtēšana, šodien preses brīfingā sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Viņš norādīja, ka rezultātus nevar pilnībā izmantot, jo projekta laikā visos posmos tika konstatētas problēmas, kā arī projekts sākotnēji netika veikts izmantošanai akreditācijas procesā.

Ķīlis arī akcentēja, ka patlaban nav paredzēts iziet ārpus akreditācijai sākotnēji atvēlētā budžeta, proti, 151 000 latu. Tāpat valdība atbalstīja nepieciešamību veikt grozījumus Augstskolu likumā, lai pagarinātu studiju virzienu akreditācijas termiņu līdz šā gada 31.decembrim, un IZM iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā attiecīgu tiesību aktu projektu.

IZM arī izvērtēs nepieciešamību veikt grozījumus Ministru kabineta "Augstskolu, koledžu un studiju virzienu akreditācijas noteikumos", lai pārskatītu projekta dokumentācijas, piemēram, eksperta individuālo atzinumu, izmantojamību studiju virzienu akreditācijas procesā, un iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā attiecīgu tiesību aktu projektu.

Savukārt līdz šā gada 30.aprīlim IZM iesniegs izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informatīvo ziņojumu par Eiropas Sociālā fonda projektā veikto pārbaužu rezultātiem un pieņemtajiem lēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē