Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kalnmeiers par KNAB vadītāja meklēšanu: Pašlaik neredzu līderi, autoritāti

Ceturtdienas rītā sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu Rīta Panorāma ģenerālprokurors Ēriks Kalmeiers noliedza, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja konkurss būtu beidzies bez rezultāta, jo arī visu pretendentu "atsijāšana" ir rezultāts.

"Arī tāds rezultāts ir rezultāts. Es nevaru piekrist, ka beidzās bez rezultāta. Nu, ja ir uzstādījums ielikt jebkuru, tad jā," pauda ģenerālprokurors, norādot, ka svarīgi ir atrast izteiktu līderi un autoritāti. Viņš pats gan atzina, ka pašlaik neredz, kurš varētu būt piemērots kandidāts KNAB vadītaja postenim.

Kalnmeiers norādīja, ka vēlams veikt izmaiņas, lai paplašinātu pretendentu loku. Konkrēti ģenerālprokurors runāja par izmaiņām KNAB Izdienas pensiju likumā, kas ļautu ieinteresēt vairāk atbilstošu profesionāļu. 

"Pašreizējā situācija ir vienkārša - lai saņemtu izdienas pensiju, KNAB jānostrādā pēdējie 10 gadi. Kurš šodien ir gatavs, ja mums būs jauns KNAB vadītājs, sniegt viņam garantiju, ka viņš tiks iecelts arī uz otro termiņu. Viņš būs aizgājis, piemēram, no Valsts policijas, kur viņam ir 19 gadu stāžs, bet vēl pietrūkst viens gads līdz izdienai,  KNAB  viņš būs nostrādājis piecus gadus, nebūs šie 10, un nebūs izdienas pensijas ne vienā, ne otrā iestādē. Tad, kad šo jautājumu sakārtos, varbūt būs tādi kandidāti, kuros varēs saskatīt līderus," uzskata ģenerālprokurors.

Viņš arī atgādināja - kaut pēc skaitliskajiem rādītājiem, nedalot pa institūcijām, situācija ar korupcijas apkarošanu nebūt nav tik slikta, KNAB aizvien ļoti trūkst cilvēkresursu. 

"KNAB ir daudz informācijas par dažādiem korupcijas gadījumiem, bet viņi to visu [cilvēku trūkuma dēļ] nespēj apstrādāt," rezumēja Kalnmeiers.

Tiesa, oktobra beigās Kalnmeiers gan teica, ka Latvijā, viņaprāt, ir pietiekami daudz atbilstošu pretendentu uz KNAB priekšnieka amatu

Jau vēstīts, ka iepriekš konkursā uz KNAB vadītāja amatu visi kandidāti "atbira" jau pirmajā kārtā. Pēdējais biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks paziņoja, ka atkārtoti uz amatu nepretendēšot.

Jauna konkursa izsludināšana varētu ieilgt pat līdz nākamā gada februārim.

Top komentāri

see
s
Tu esi pensionārs. Sargā savu melno mūri, kuru lēnām skrubina J.Strīķe.
domātājs
d
Kalnmeijers pats nekam ir nederīgs.
Normunds P.
N
Ja amatos būtu līderi, tad mēs jau sen būtu Eiropas attīstīto valstu vidū. Pagaidām gan varam lepoties ar pirmajām vietām HIV saslimušo skaita ziņā, uz ceļiem bojāgājušo ziņā, inficētu pārlejamo asiņu ziņā, miljonu PVN izkrāpšanas ziņā, kā arī bezvēsts pazudušu cilvēku ziņā u.t.t.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē