Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pabriks: Putina rīcību var raksturot ar pasaku par Sarkangalvīti - vilks ir pārģērbies par vecmāmiņu

Pabriks: Blakus ASV karavīriem Latvija vēlētos just arī Eiropas valstu atbalstu

NATO pamatbūtība ir atspoguļota Vašingtonas līguma 5.panta garantijās, un Latvija kā NATO dalībvalsts ļoti cer, ka nepieciešamības gadījumā tas tiktu aktivizēts. ASV rīcība, nosūtot uz mūsu valsti savus karavīrus, apliecina, ka arī viņi 5.pantu uztver ļoti nopietni, taču blakus ASV karavīriem Latvija vēlētos just arī lielāku atbalstu no Eiropas valstīm. Tā konferencē Francijā savā atklāšanas runā par situāciju Ukrainā norādīja Saeimas deputāts Artis Pabriks. 

24. un 25. aprīlī, Parīzē, Pabriks piedalījās diskusijā "Nacionālo un transatlantisko interešu savietošana: politiskās gribas veidošanās transatlantiskās drošības izaicinājumu pārvarēšanai". Viņš atzinīgi novērtēja, ka, ņemot vērā situācijas saspīlējumu starp Ukrainu un Krieviju, Latvijā ir ieradušies ASV 173. Kājnieku brigādes karavīri, kuri kopā ar Latvija karavīriem piedalīsies mācībās un plāno uzturēties Latvijā vismaz līdz šā gada beigām. 

Raksturojot situāciju Ukrainā, Pabriks norādīja, ka Krievijas valsts prezidents Vladimirs Putins beidzot ir parādījis savus patiesos nodomus un mērķus: "Putina rīcību spilgti varētu raksturot ar pasaku par Sarkangalvīti, kur vilks ir pārģērbies par vecmāmiņu, radot priekšstatu, ka ir draudzīgs un uzticams, bet pasakas beigās parāda savu īsto vilka dabu. Diemžēl daudzas Rietumvalstis šai pasakai līdz šim ir ticējušas."

Pabriks pauda uzskatu, ka papildus ieceļošanas sankcijām Eiropas Savienībā, kas tiek īstenotas pret vairākām Krievijas amatpersonām, tās jāpaplašina arī uz mediju vadītājiem, kuri savos kanālos pieļauj klajas propogandas īstenošanu. 

Diskusijas dalībnieki diskutēja arī par to, kā situācijas attīstība Ukrainā ir mainījusi transatlantiskās drošības stratēģiju, kā stiprināt Eiropas drošību, ņemot vērā ASV klātbūtnes samazināšanu Eiropā, cik spēka pielietošana ir efektīvs instruments transatlantiskās drošības stratēģijā, kā arī par ciešāku dialoga veidošanu starp ES un NATO drošības aspektā un citiem jautājumiem.

Diskusiju organizēja Vācijas Maršala fonds Amerikas Savienotajās Valstīs. Tajā piedalījās eksperti no pētniecības centriem, universitātēm, domnīcām, Ārlietu un Aizsardzības ministrijām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē