Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Palkavnieks: Vecākiem ir jāseko savu bērnu aktivitātēm internetā

Vainot pusaudžu pašnāvībās sociālos tīklus būtu tāpat, kā vainot nažu ražošanas kompāniju, ka ar viņu ražoto nazi kāds ir nodurts, portālam Diena.lv sacīja Latvijas lielākā sociālā tīkla pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Vaicāts par neseno gadījumu, kad divas pusaudzes Īrijā izdarījušas pašnāvību, bet notikušajā tiek vainota sociālā platforma Ask.fm, Palkavnieks norādīja, ka notikušajā viennozīmīgi nevar vainot sociālo tīklu, jo ne jau sociālā tīkla programmēšanas kods izdarīja ko ļaunu. "Arī pirms gadiem, kad nebija interneta, vienaudži tāpat viens otru kaitināja skolā. Vienīgā atšķirība ir tā, ka internetā to var izdarīt ātrāk, organizētāk, turklāt anonīmi", uzsvēra Palkavnieks.

"Mēs cenšamies uzsvērt, ka vecākiem pašiem, redzot, ka bērni pavada laiku internetā, jāsāk sekot līdzi viņu aktivitātēm. Nedrīkst atstāt bez ievērības to, kādā vidē bērns atrodas. Vecāks nekad neļaus bērnam staigāt vienam bīstamās vietās. Tāpat arī šeit vecākiem jāzina vide, kurā uzturas viņu bērns. Vecākiem jānoskaidro, ko bērns tajā Ask.fm dara. Internets jau tā pati iela vien ir, kur ir savi noteikumi. Arī šeit vecākiem bija jāredz, ka kaut kas nav kārtībā" - par notikušo sacīja Palkavnieks, kā piemēru minot gadījumu no Draugiem.lv: "Man zvanīja viens tēvs, kura atvasi klasesbiedri skolā apceļ. Skolēni bija pateikuši, ka savāks parakstus un Draugiem.lv vadība puisi tad izdzēsīs no draugiem. Protams, nekas tāds nevar notikt, bet bet pārsteidzošākais šajā stāstā bija tas, ka tēvs vairāk uztraucās par to, ka viņa bērnu izdzēsīs no portāla, nevis par to, kāpēc bērni vispār vāca parakstus pret viņa atvasi."

Portāls Diena.lv jau ziņoja, ka Latvijā izveidotajai sociālajai platformai ask.fm savā pasaules iekarošanas gājienā ir gadījies paklupt - pagājušo trešdien Īrijā apglabāja jau otro pusaudzi, kuras pašnāvība tiek saistīta ar portālā piedzīvoto psiholoģisko teroru.

Trīspadsmit gadu vecā meitene, iepriekš par to paziņojot ask.fm, nolēma izdzēst savu dzīvību tikai sešas nedēļas pēc tam, kad līdzīgos apstākļos to bija izdarījusi piecpadsmitgadīgā Kiara Pagslija. Izmeklēšana par abu pašnāvību apstākļiem nav beigusies, bet pirmās mirušās pusaudzes vecāki ir pārliecināti, ka viņas nāvē vainojami šajā portālā saņemtie anonīmie uzbrukumi. Ask.fm pamatā ir princips, ka ikviens, arī anonīmi lietotāji, profilu īpašniekiem var uzdot jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē