Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Reirs: Grieķija var atgūt uzticību tikai ar darbiem - saistību pildīšanu pret aizdevējiem

Grieķija var atgūt uzticību tikai ar darbiem, kas vērsti uz saistību pildīšanu pret starptautiskajiem partneriem pilnā apmērā un uz reālām reformām, kas gadu gadiem Grieķijā bija atliktas, šādu viedokli pirms šodienas eirogrupas tikšanās pauž Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

"Tikai pildot šos nosacījumus, varam runāt par turpmāku sadarbību," uzsver ministrs. Viņaprāt, ja tiks sāktas sarunas par jaunas programmas ieviešanu, tad strukturālo reformu pasākumiem no Grieķijas puses būtu jābūt daudz apjomīgākiem un visaptverošākiem.

"Šodien esam pavisam citādākā situācijā, nekā tā ir bijusi vēl jūnijā. Šajā procesā ir zaudēti pieci mēneši. Tas bija vairāk kā pietiekams laiks, lai Grieķijas valdība varētu stabilizēt ekonomisko situāciju valstī, kā arī palīdzēt saviem iedzīvotājiem," uzskata Reirs.

Viņš atzīmē, ka diemžēl, bet Grieķijas valdība neko šajā laikā nav darījusi, lai uzlabotu ekonomisko situāciju valstī un savu iedzīvotāju labklājības līmeni. "Alekša Cipra valdība ir mērķtiecīgi sagrāvusi valsts ekonomisko izaugsi, novedot to līdz recesijai, tādējādi nolemjot valsti postam," viedokli pauž Latvijas finanšu ministrs.

Viņš atzīmē, ka šādā situācijā finansējums ekonomiskās situācijas stabilizēšanai ir nepieciešams jau daudz lielākā apmērā. "Lai mēs vispār varētu atgriezties pie sarunu procesa, Grieķijas valdībai ir jāatgūst uzticība Eiropas pilsoņu acīs. Mēs esam gatavi redzēt un vērtēt Grieķijas valdības reālos darbus, nevis turpināt klausīties nereālistiskus plānus," rezumē Reirs.

Kā ziņots, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis atzina, ka Eiropas Savienība (ES) vēlas Grieķijas palikšanu eirozonā, taču tā varētu būt spiesta to pamest, ja Atēnas nenodrošinās uzticamas reformas, kuras apmierinātu kreditorus.

"Tas nav mūsu mērķis, taču, ja uzticība netiks atjaunota, ja netiks nodrošināta uzticama reformu programma, tad šāda iespēja nav izslēdzama," Dombrovskis sacīja, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai ES vēlas, lai Grieķija pamet eirozonu.

Dombrovskis šādus komentārus izteica dažas stundas pirms otrdien gaidāmā eirozonas dalībvalstu līderu ārkārtas samita, kurā paredzēts pārrunāt turpmāku rīcību pēc Grieķijas referenduma.

Šajā samitā pirmo reizi Grieķijas finanšu ministra amatā piedalīsies arī Eiklīds Cakalots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē