Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ērglis: Mani izglāba draugi un bērni

Dziedātājs Andris Ērglis jau var atskatīties uz desmit koncertdarbības gadiem. Līdz šim plašākai publikai labi pazīstams kā lirisku poproka balāžu meistars, nesen viņš sagādāja pārsteigumu, uzvarot šovā Mūsu zelta dziesma ar iespaidīgi nodziedātu Līvu smagā roka klasiku, Ainara Virgas Dzimto valodu. Jāņa Lūsēna mūziklā Sniega karaliene, kura pirmizrādes nupat bija skatāmas Rīgā un javārī būs citās Latvijas pilsētās, dziedātājs, kuru dzeltenā prese gada sākumā dēvēja par «grūtā periodā» nonākušu, Kaja lomā var apliecināt, ka viņš, runājot Lūsēna vārdiem, ir vislabākais dziedātājs Latvijā, un arī uz skatuves izdzīvot kaislības, līdzīgas tām, kas Ērgli gandrīz pazudināja.

  


Popularitātes nepatīkamās puses esi izjutis?
Protams. Nesen gāju pa veikalu ar savu ģitāristu, viņš saka: «Es vairs nevaru izturēt, ar tevi kopā ejot, kur vien ejam, visi atskatās...» Es pie tā jau esmu pieradis. Taču enerģiju tas pasūc. 

Pasūc nost vai uzlādē?  
Mūziķi uzlādēt var tikai koncerts. 

Kad saprati, ka vairs nevari dzīvot kā tad, kad vēl nebiji populārs, vai neradās spītīga vēlēšanās tīšām kādu podu nogāzt?
Ziepes jau ir taisītas vienmēr, negribas pat atcerēties... Šis tas izdarīts, pašam sevi nepazīstot, kad kaut kas ar smadzenēm sagriežas riņķī un tu vairs nezini, ko dari. 

Tu domā azartspēles?
Arī. Jo labi atceros, kāds biju pirms tam. Mani jebkuras atkarības neķer. Man ļoti tuvas ir ģimenes vērtības. Bet sanāca tā, ka mani vecāki izšķīrās. Man tas bija ļoti liels šoks. 

Spēļu zālē tev «aizkrita širmis»?
Jā. Tu vairs nesaproti, ko tu dari, sāc melot visiem, kurus pazīsti… Tas ir briesmīgi, to negribas pat atcerēties.  

Vienu pozitīvu lietu spēļu automāti tomēr dod — tu iepazīsti pats sevi. 
Es vairs sevi nepazinu! Melot, turklāt saviem tuvākajiem — tas ir ārprātīgi. 

Darbaprieku tev parādi nevairoja?
Spēlēt mūziku, lai nopelnītu naudu, ar kuru atkal iet spēlēt automātos? Es jau biju nogājis līdz tādai pakāpei, kad nedomāju vairs ne par ko. Bija tā, ka vairs nesapratu, kāpēc tur eju, pilnīgi kā narkomāns. Es nezinu, kas ir narkomāns, nezinu arī, kas ir riktīgs dzērājs, nezinu, kas ir pīpēt — bet zinu, kas ir spēļu automāts. Tas ir kaut kas ārprātīgs. Kā man teica psihoterapeits, tas ir tāpat kā mazs bērns smilšu kastē braukā ar savu mašīnīti, atšķirība tikai tāda, ka tu tur tērē savu naudu. Protams, es to ilgi slēpu no ģimenes un draugiem. Paldies Dievam, man ir ļoti labi draugi, kas mani nepameta likteņa varā. Tagad pret spēlēšanu esmu imūns. 

Kā tiki no atkarības vaļā?
Vispirms jau pašam jāgrib. Un jāsaprot, ka tur nekad nevar vinnēt. Nekad. Ko dod, ja tu kādā reizē izcel divus, trīs tūkstošus, ja nākošajā dienā jau to visu esi iemetis atpakaļ? Man laikam tikt vaļā visvairāk palīdzēja bērni.

Tagad azartatkarīgo glābšanas programmās nepiedalies? 
Nē, tam ir profesionāli cilvēki, es varu tikai ieteikt, pie kā iet, un arī tas ne katram palīdz. Tā lieta ir ļoti individuāla, viss atkarīgs no paša. 

Visu interviju ar Andri Ērgli lasiet jaunajā Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Lai būtu ko teikt

Kas ir pats, pats svarīgākais, domājot par valsti, domājot par Latviju un mūsdienām? Vienam tie ir līdzcilvēki, citam ainava un daba, vēl citam – atsevišķas personības vai personīgais stāsts. Tieši c...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata