Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Tiek pieļauts, ka ar Ziemeļvalstu bankām skandāls neaprobežosies

Vai netīrās naudas uzvara?

Nespējot vienoties savā starpā, Eiropas Savienība (ES) faktiski ir kļuvusi par ievērojamas daļas pasaules naudas atmazgātāju paradīzi. ES turpina vērsties plašumā naudas atmazgāšanas skandāli, saistīti ar bijušās PSRS valstīs, galvenokārt Krievijā, nelikumīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu.

Top komentāri

Juris
J
Kas varētu izskaidrot jēdzienu - netīrā nauda. Narkotiku naudas plūsmas nevarētu būt, tad tā necīnītos par narkotiku legalizēšanu. Ieroču tirzniecības nauda arī nevarētu būt, tad visi sistos ar pašdarinātiem ieročiem, kā rungām,stopiem, arbaletiem. Ja vienai pusei atļautu pirkt ieročus, bet otrai tas būtu aizliegts, atkal nekāda karošana nesanāktu. Tad nu paliek kabatzaglīšu gūtā naudiņa, pie tam miljardos. Jeb varbūt banku kredītu paradīzes gūtā nauda. Esi kredītam ieķīlājis savus īpašumus, gadiem centies kredītu dzēst, tad kas nebūt noticis netā un iemaksātā nauda tu tū, ķīla atņemta, bet parāda summa pieaugusi, ka visu atlikušo mūžu maksādams nesamaksāsi.
Gaitiņu Tenis
G
Paldies! Izsmeļoši parādās banku morāle - liela nauda nesmird! Tāda tiek dibināta ilgstoši ar, kā sacīt jāsaka, pasaules kārtība, ko var saukt par mazo un lielo blēžu sindromu.
Scorseze
S
Vai tiešām tik daudzi cilvēki nav apmeklējuši pamatskolu un nezin, ka nauda pati par sevi nevar uzvarēt ai zaudēt, pati tā nevar izdarīt NEKO! Uzvarēt vai zaudēt var cilvēks un arī tiesāt var tikai konkrēto cilvēku, kurš ir pārkāpis likumu, protams, arī tikai tiesas procesa rezultātā. Bankas vai finanšu institūciju darbinieki nevar atbildēt par kādas citas personas kriminālu darbību. Atļaušos atgādināt, ka mūsu pastāvošā sistēma balstīta uz diviem principiem, proti, tiesiskās paļāvības un nevainības prezumpcijas principiem. Šobrīd izskatās, ka šie principi vairs netiek ņemti vērā! Vēl eksistē arī trešais princips, proti, cīņa ir efektīvāka ar cēloņiem nevis ar sekām, notiekošais finanšu un banku sektorā ir cīņa ar seku sekām:) Man pat ir smieklīgi, ka ASV vai ES sludina, ka viņi cīnās ar netīrās naudas atmazgāšanu, legalizēšanu, kura noziedzīgi iegūta Krievijā:):):) Ja tā ir noziedzīgi iegūta Krievijā, tā ir tikai un vienīgi krievu prblēma:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses