Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Tā dēvēto multitāskingu darbā un citur cilvēka smadzenes patiesībā īsti neprot, tāpēc pieļauj kļūdas

Multitāskinga režīms - mīts

Sākotnēji terminu multitasking (vairākuzdevumu režīms) lietoja attiecībā uz datoru spēju veikt vairākus procesus vienlaikus (Oxford Advanced Learner’s Dictionary). Cilvēka spēja darboties vairākuzdevumu režīmā patiesībā lielā mērā ir mīts, jo atšķirībā no datora cilvēks pievērš uzmanību tikai vienai darbībai vienā laikā.

Top komentāri

melnais humors
m
Dacīt, bērniņ, nu, kāpēc Jūs rakstāt par lietām, par kurām Jums nav nekādas sajēgas. Viss ir precīzi otrādi! Dators savu multitāskingu veic pa vienai operācijai tikai lielā ātruma un tāpēc rodas iespaids, ka tas izpilda vairākus uzdevumus vienlaikus. Savukārt cilvēka smadzenes kā reiz ir tā sistēma, kas reāllaikā darbojas multitāskinga režīmā: smadzenes VIENLAIKUS koordinē mūsu ķermeņa stāvokli telpā, tas ir, visu mūsu muskuļu un sistēmu darbību, visas kustības, kuras veicam gan neapzināti, gan apzināti, reģistrē signālus no visiem visu maņu (to ir, šķiet, 18) orgāniem un turklāt vēl nodarbojas ar kognitīvo procesu. Un tas ir ne tuvu ne pilns uzskaitījums. Tas, Jūsuprāt, nav multitāskings? Padomājiet vēlreiz!
Janka
J
Šis raksts ir pilnīgi garām - cilvēks visu laiku darbojas multitāskinga režīmā - vienlaicīgi elpo, soļo, vēro apkārtni, klausās, gremo barību, u.t.t. tas ka apzinātas darbības notiek it kā tikai vienā plūsmā, arī ir nepareizi, piemēram jūs risināt uzdevumu, bet vienlaicīgi spējat sekot, vai nepienāks īsziņa, spējat uztvert radiopārraides ziņas sajust piedegušas pannas smaku, u.t.t. Tieši tāpat jūsu rokas un kājas spēj veikt pilnīgi dažādas darbības vienlaicīgi, piemēram braucot ar automašīnu...
Onslow
O
čoms pa telefonu stāsta kā gāja alus ballītē - ienāk sieva un stāsta ko tik nav sapirkusies -UN?KO tu sadzirdēsi?...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses