Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Meklē, kur turpināt aug

Liela daļa strādājošo jaunu darbu meklētu tad, ja esošajā pietrūktu attīstības.

Lai gan izplatīts arguments, kāpēc strādājošie ķeras pie jauna darba meklēšanas, mēdz būt nepietiekams atalgojums, liela daļa Latvijas iedzīvotāju, kuriem šis faktors nav tik akūts, pēc jaunas darbavietas sāk lūkot tad, ja esošajā jūt izaugsmes trūkumu. Darba portāla CV Market oktobrī internetā veikta aptauja atklāj: 39% respondentu uz jautājumu Kas Jūs mudinātu izskatīt jauna darba iespējas? atbild, ka to apsvērtu, ja esošajā darbavietā nebūtu izaugsmes iespēju vai viņi tajā neiemācītos neko jaunu. 

Otrs biežākais pamudinājums jauna darba meklējumiem, ko atzīmējuši 24% aptaujāto, ir tas, ka pamanīts interesants darba piedāvājums. Tikmēr 14% aptaujas dalībnieku meklētu jaunas iespējas, ja būtu neapmierināti ar priekšniecību un darba kolēģiem. 13% respondentu meklētu citu darbu, ja vienu līdz divus gadus nesaņemtu algas pielikumu, savukārt 10% meklētu jaunu nodarbošanos, ja neuzlabotos pašreizējā darba apstākļi.

Aptauja liecina, ka biežāk jaunu darbu izaugsmes iespēju trūkuma dēļ meklētu tieši vīrieši, īpaši vecumā līdz 35 gadiem. Tikmēr vecāka gadagājuma stiprā dzimuma pārstāvji biežāk nekā sievietes būtu gatavi mainīt darbu, ja pamanītu ko citu interesantu. Sievietes biežāk meklētu jaunas darba iespējas, ja nesaprastos ar priekšniecību vai darba kolēģiem, kā arī tad, ja nesaņemtu algas pielikumu.

Lielākā daļa cilvēku, kuri būtu gatavi pamest esošo nodarbošanos un izskatīt citas, interesantākas iespējas, visbiežāk darbojas apkalpošanas nozarē un administrēšanas vai asistēšanas jomā. Tie aptaujas dalībnieki, kas norādījuši, ka aizietu, ja nesa
ņemtu algas pielikumu vienu līdz divus gadus, biežāk pārstāv vadības sfēru, personāla apmācību, finanšu un apdrošināšanas nozari. Savukārt tie, kuri sagaida darba apstākļu uzlabošanos, bieži strādā mehānikas un tehnikas, kā arī transporta un lo
ģistikas nozarē.

CV Market personāla atlases vadītājs Kristaps Kolosovs norāda – fakts, ka vēlmi meklēt jaunu darbavietu iedzīvotājos nerada galvenokārt nepietiekams atalgojums, uzskatāms par pozitīvu tendenci. Taču vienlaikus tas rosina domāt, ka situāciju ar darbinieku piesaisti un noturēšanu var ietekmēt paši darba devēji. Ir svarīgi piedāvāt darbiniekiem izaugsmes iespējas, regulāri uzturēt saziņu ar viņiem, lai noskaidrotu darbinieku domas un vēlmes. "Šos faktorus darba devēji bieži pietiekami nenovērtē, lai gan tie ir jau pusceļš uz lojālu darbinieku noturēšanu," atzīmē K. Kolosovs un aicina arī pašus strādājošos meklēt risinājumu darba vides problēmsituācijām, jo nereti uzņēmuma vadība par tām nenojauš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses