Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

IZZI: Mazos operatorus sagaida milzīgas problēmas

Telekomunikāciju jomā tirgū konkurētspēju saglabās un izdzīvos vien tie uzņēmumi, kas ieguldīs būtiskus līdzekļus gan infrastruktūras, gan pakalpojumu, gan klientu apkalpošanas attīstībā, pārliecināts telekomunikāciju uzņēmums IZZI, norādot, ka jau tuvākajā laikā mazos operatorus sagaida milzīgas problēmas.

"Nav noslēpums, ka telekomunikācijas ir nozare, kas attīstās visstraujāk, galvenokārt pateicoties straujajai tehnoloģiju evolūcijai. Tāpēc uzņēmumiem, kas strādā ar trīs četru un vairāk gadu vecām tehnoloģijām, ir jārēķinās, ka tie strauji zaudēs savu konkurētspēju un vietu tirgū," skaidro IZZI valdes locekle Sandra Kraujiņa.

Viņa norāda, ka visi lielākie nozares spēlētāji šobrīd veic nozīmīgas investīcijas attīstībā. "Tās ir sliktas ziņas mazākiem telekomunikāciju uzņēmumiem."

"Optiskais internets šobrīd Latvijā jau kļuvis par normu, vispārpieņemtu standartu, raugoties no klientu skatupunkta, kaut arī Eiropā vēl arvien izplatīts ir daudz lēnāks un mazāk stabils internets. Strauja tehnoloģiskā attīstība mūsu mazajā tirgū ir būtiski mainījusi cilvēku paradumus un otrādi – pieprasījums maina arī spēles noteikumus. Proti, klienti pieprasa visu labāko par salīdzinoši zemām cenām," norāda S. Kraujiņa, "un grūtāk pielāgoties šiem spēles noteikumiem būs mazākiem uzņēmumiem, kuriem ir nepietiekami finanšu resursi gan tīkla modernizācijai, gan jaunu pakalpojumu izstrādei. Tādēļ tiem vai nu jāmeklē papildu finanšu avoti, vai jāapvienojas ar citiem uzņēmumiem, vai arī vienkārši jāpārdod bizness, jo tuvākā nākotnē tas kļūs aizvien mazāk rentabls."

"Investīcijas mūsdienīgā infrastruktūrā paver iespējas operatoriem izstrādāt aizvien ērtākus pakalpojumus klientiem, kas ceļ uzņēmuma konkurētspēju tirgū," pārliecināta S. Kraujiņa.

Savukārt konkurencē starp tirgus līderiem noteicošā loma būs klientu apkalpošanas līmenim. "Tirgus līderi šobrīd piedāvā aptuveni līdzvērtīgus tehnoloģiskos risinājumus un pakalpojumus. Arī cenu politika būtiski neatšķiras, tādējādi paredzam, ka aizvien lielāka loma būs tieši klientu apkalpošanas standartiem," norāda S. Kraujiņa.

"Ja pērn investējām 10 miljonus eiro tīkla modernizācijā, tad šogad prioritāte ir klientu apkalpošana. Proti, vēlamies to padarīt klientiem draudzīgāku un ērtāku nekā šobrīd. Jau tagad strādājam pie jauna klientu standarta izveides un ieviešanas uzņēmumā, kam sekos nopietnas darbinieku apmācības un ieguldījumi tehnoloģijās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses