Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ameriks: Ar bažām raugāmies uz reformām ostās

Rīgas vicemērs Andris Ameriks intervijā Latvijas avīzei izteicies, ka ar bažām raugās uz plānotajām reformām ostās, jo Rīgas ostā viss ir kārtībā, bet visi runātāji par ostas privatizāciju viņaprāt ir jāliek cietumā.

"Osta Rīgai nodrošina pāri par 20 000 darba vietu. Teritorijā ir ap 2000 ha pilsētai piederošas zemes. Mēs ar lielām bažām raugāmies uz iniciatīvām, ko dažkārt apzīmē – "reformas ostās". Reformēt vajag to, kur kaut kas nestrādā, kā vajag, kamēr brīvostā jau janvārī bija 25% kravu apgrozījuma pieaugums. Tas liecina, ka osta pilda arī sociālā bufera, krietna darba devēja lomu pilsētā, jo vidējā alga tur ir par 35% lielāka," norāda Ameriks. Viņaprāt visas reformas būtu septiņreiz jānomērī.

Par Ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova iespējamo intereša konfliktu saistībā ar līguma parakstīšanu ar pašam piederošu uzņēmumu, kas paredz lielu ostas zemes nodošanu nomā, viņš A. Ameriks ir izvairīgs - "brīvostā ir pāri par 2000 dažādu nomas līgumu ar dažādiem nomniekiem. Loginova kungs mūs informējis, ka vienā no šīm kompānijām viņam pieder 20% kapitāla daļas. Manā pieredzē tā ir samērā unikāla situācija."

Vicemērs norāda, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tagad pārbauda interešu konfliktu, vai, vienlaikus būdams ostas pārvaldnieks un veicot likumā noteiktas funkcijas, Loginovs drīkst būt arī uzņēmējs, kapitāla daļu turētājs uzņēmumā. "Loginova kungs skaidroja – ja viņam piederētu, piemēram, kuģis, vai tas nozīmētu, ka šis kuģis nedrīkst ienākt un piestāt Rīgas ostā," salīdzina A. Ameriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses