Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceļā uz elites valsti

"Problēmas, ar kurām saskaramies šodien, ir mazāk skaudras nekā pirms 20 gadiem. Mazāk absolūtas nabadzības, mazāk nelaimes gadījumu un to upuru. Runājam pārsvarā par smalku ļaužu problēmām. Piemēram, kā uzlabot vidējo izglītību, kas, pēc starptautiskajiem salīdzinājumiem spriežot, jau ir apmēram bagāto valstu kluba (OECD) vidējā līmenī. Kā attīstīt zinātni, inovāciju utt. Kāds relatīvās nabadzības līmenis ir savienojams ar priekšstatiem par taisnīgumu. Kā integrēt bēgļus. Šīs problēmas kļūst arvien interesantākas, vienlaikus arī sarežģītākas un mulsinošākas, taču to atrisināšana ar katru nākamo soli sniedz mazāk materiāla gandarījuma. Jo vairāk cilvēkiem jau ir, jo mazāk svarīga kļūst iespēja iegūt katru nākamo labumu," šādi mūsu valsts sociālekonomisko gājumu pēdējo pāris desmitu gadu laikā savā trešdien iznākošajā grāmatā Latvijā dzīvot ir interesanti vērtē tās autors Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš.

Top komentāri

Jozefs Funks
J
Ko autors saprot ar "elites valsti"? Vai tā tiek uzcelta tad, kad cilvēki, kuri nepieder elitei ir aizbraukuši no valsts projām vai iznīkuši dabiskā ceļā? Šķiet, ka grāmatas autors jauc terminus "elites valsts"un "elitāra valsts".
EV
E
Noziedzīgais meli Strautiņ! Izmaksā sākuma godīgi algu cilvēkiem un notiesā visus noziedzniekus valsts pārvaldē un tad kaut ko raksti. Pretīgi lasīt ciniskus melus un liekulību! Kāda elites valsts - LV IR BOMŽATŅIKS AR ZAGĻIEM ! NESAUC ZAGĻUS PAR ELITI - VIŅU VIETA CIETUMĀ!
EV
E
Tukšu salmu kaisītāju paaudze . Kāpēc Dienai jāpublicē šie suņu murgi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses