Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cenas ceļas straujāk

Pēc pieklusuma gada pirmajos mēnešos, pavasara otrajā pusē un vasaras sākumā Latvijā sevi pieteicis patēriņa cenu pieaugums. Tas lielā mērā skaidrojams ar pasaules tendencēm, kas sevī ietver salīdzinoši strauju ekonomisko pieaugumu un tā nākotnes prognozes, kas veicina gan izejvielu cenu kāpumu pasaules biržās, gan vienkārši inflācijas gaidas, kas izpaužas sabiedrības viedoklī, ka gaidāms cenu pieaugums. Ja runājam par Latvijas norisēm, tad iepriekšējā mēnesī, kas nosaukts par godu romiešu dievietei Junonai, salīdzinājumā ar pagājušā gada analogo periodu patēriņa cenas Latvijā pieaugušas par 2,8%. Tas ir straujākais cenu pieaugums kopš 2017. gada oktobra, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Top komentāri

Asja
A
Inflācija, protams, saruks. Par to statistiķi jau sākuši rūpēties, kā vienmēr kad tuvojas pensiju indeksācija. Brīnišķīgs fenomens - cenas aug, bet inflācijas nav.
v
v
Pamodās.
vecā sieva
v
mans kādreizējais partneris strādāja tajos laikos ekonomikas institūtā Peives=struktoru ielā. Viņš stāstīja ja no CK LKP nāk prasība noteikt kādu potenciālu, tad vienmēr noteica tādu kādu neoficiāli viņi pieprasīja. Nezinu kā tagad kaut ko aprēķina, bet izskatās ka līdzīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses