Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Grib drošus ceļojumus

Pēc teju pusotra gada ierobežotām ceļošanas iespējām esam atsākuši izbaudīt brīvdienas ārpus Latvijas. Daži cer ieraudzīt interesantas vietas bez lielas cilvēku plūsmas, daži ir izslāpuši pēc citādas ainavas nekā ikdienā redzamā, vēl daži – pēc kādas metropoles piedāvātajiem kultūras pasākumiem. Pērnais gads bijis labvēlīgs Latvijas vietējā tūrisma jomai, bet šogad, kad valstis atver robežas tūrismam, ieviests un darbojas Eiropas Savienības vienotais Covid19 sertifikāts, ceļošana ārpus Latvijas kļūst arvien populārāka un pieprasītāka.

Ceļojot ir būtiski jau savlaicīgi parūpēties par praktiskām lietām, kas atvaļinājumu un atpūtu padarīs bezrūpīgu un relaksējošu. Baltic International Bank veiktajā iedzīvotāju aptaujā par to, kas pašreiz ir īpaši svarīgi, izvēloties ceļojumu, noskaidrots, ka tā ir apdrošināšana, ko savās atbildēs uzsvēra 29% respondentu. Otra biežāk izvēlētā atbilde bija īpaši viesnīcu piedāvājumi, ko norādīja 19%. Citas iedzīvotāju aptaujas atbildes – Priority Pass lidostu VIP atpūtas zonā, īpaši auto nomas piedāvājumi, kā arī ekskluzīvas privilēģijas, rezervējot kultūras pasākumu apmeklējumus, – tika izvēlētas ievērojami retāk jeb tikai 3% gadījumu. Interesanti, ka ekskluzīvas privilēģijas ir būtiskākas cilvēkiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem, šajā vecuma grupā tās izvēlējās 5% respondentu. Tādu pašu rezultātu šī vecuma grupa norādīja arī par Priority Pass lidostu VIP atpūtas zonā.

Samērā daudz – 39% – iedzīvotāju norādīja, ka patlaban neplāno ceļot. Redzams arī, ka pirmā prioritāte ir drošība. Primāri domājot par ceļojumu, kā drošības garants kalpo ceļojumu apdrošināšana, ko iespējams sarūpēt tieši iecerētajam braucienam vai izmantojot maksājumu karšu piedāvāto apdrošināšanu, kas turklāt nereti ir spēkā ne tikai tās lietotājam, bet visai ģimenei. Ceļojumu apdrošināšana un maksājumu karte ir komplekts un darbojas kopā, tādējādi nav jādomā ne par apdrošināšanas darbības teritoriju, nedz arī par apdrošināšanas līguma darbības termiņu. Domājot par drošību un ērtību, tīkami šķiet īpašie piedāvājumi un servisi, ko nodrošina piederība kādai kopienai. Ikdienā mēs katrs izmantojam savu iecienīto tirdzniecības vietu un pakalpojumu sniedzēju klientu kartes vai priekšrocību programmas, bet, ceļojot ārpus savas valsts, esam arī ārpus to darbības zonas. Maksājumu karšu programmās var atrast gan auto nomas piedāvājumus ar iespēju auto saņemt bez rindas, gan īpašus viesnīcu piedāvājumus (kas nav tikai cena, bet arī kāds negaidīts serviss vai pārsteigums), gan iespēju gaidīt lidojumu vai iekāpšanu vilcienā īpašā uzgaidāmajā telpā, kas ceļotājam ir ne tikai ērti, bet arī samazina uzturēšanās laiku telpās, kur šobrīd tik aktuālā distancēšanās ir apgrūtināta.

Lai gan daudzi arvien ir skeptiski pret ceļošanu, ikdiena pamazām atgriežas ierastajās sliedēs. Šajā brīdī ir svarīgi padomāt par savu un līdzcilvēku drošību, izvēloties ceļot ar papildu apdrošināšanu, mazinot riskus un sekas, kādas var iestāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses