Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Andreja Kostromina personālizstāde Klusums starp divām domām

2018. gada 15. augustā Happy Art Museum telpās, kas atrodas t/c Galleria Riga 7. stāvā (Rīgā, Dzirnavu ielā 67), tiks atklāta Andreja Kostromina personālizstāde Klusums starp divām domām.

Klusums starp divām domām – tas ir apziņas stāvoklis, kad apstājas iekšējais dialogs – troksnis, ko veido prāts haotisku domu un pārdomu rezultātā. Mēs nepārtraukti runājam ar sevi par apkārtējo pasauli. Faktiski mēs arī radām šo pasauli caur personīgo iekšējo dialogu. Kad cilvēks pārstāj runāt ar sevi, pasaule kļūst tāda, kādai tai ir jābūt.

Izstādes idejas pamatā ir glezniecisks stāsts par apskaidrības īsmirkļiem, par patiesības jeb realitātes sajūtu meditācijas, lūgšanas vai kaut kā skaista vērošanas brīžos, ko laiku pa laikam piedzīvo ikviens no mums, atrodoties ārpus domām, emocijām un prāta nosacītības.

Māksliniekam Andrejam Kostrominam klusuma stāvoklis kļuvis par neizsmeļamu spēka un iedvesmas avotu, kas savieno cilvēku ar dabu un Dievu. Viņš ir pārliecināts, ka tikai prāta klusumā var ieraudzīt vērtīgo, pārlaicīgo, to, kas stāv virs modes vai tradīcijām, izjust pasaules skaistumu un vienkārši vērot, kā tā aug, iegūst formu – gluži kā puķe vai koks.

Atšķirībā no iepriekšējām gleznu sērijām Ksenotopija I un Ksenotopija II, kur katru darbu pavadīja apraksts, kas skaidroja to saturu, jaunajā ciklā nav stāsta šī vārda ierastajā izpratnē, nav sižeta, nav semiotiski noformētas jēdzieniskās noteiktības. Tā arī nav nedz vēršanās pie saprāta, nedz vēlme ietekmēt emocijas vai jūtas, bet gan mēģinājums radīt vibrācijas, kas saskan ar skatītāja iekšējo klusumu.

Tā ir izstāde-vēstījums, ko piepilda poētiskie simboli, skaistuma izjūta, racionālā un emocionālā, objektīvā un subjektīvā, apzinātā un zemapziņas pretrunīga vienotība. Tie ir auduma gabaliņi, kas dzimst klusuma dziļumā un paši iemiesojas uz audekla virsmas. Jaunajā sērijā gleznotājs centies būt vienkārši vidutājs starp iekšējo un ārējo.

Ar ekspozīciju Happy Art Museum un t/c Galleria Riga apmeklētāji varēs iepazīties no 16. līdz 28. augustam katru dienu no plkst. 13.00 līdz 23.00. Ieeja bezmaksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Izstāžu zāle Happy Art Museum, Dzirnavu iela 67

Kad?

16. augusts, 2018 – 28. augusts, 2018

13.00 -23.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja