Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ingas Jurānes izstāde Atmiņas un sapņi

No 9. maija līdz 16. jūnijam kultūras pils Ziemeļblāzma pusstāva ekspozīciju telpā būs apskatāma mākslinieces Ingas Jurānes darbu izstāde Atmiņas un sapņi. Grafikas, zīmējumi un gleznas dažādās tehnikās – izstāde spilgti parāda mākslinieces ekspresivitāti un izpausmes daudzveidību.

Izstādē eksponētie darbi tapuši kopš aptuveni 1999. gada - grafikas ir senākās, bet lielais vairums gleznu un zīmējumu veidoti pēdējo piecu gadu laikā. Zīmējumi ir veidoti akvarelī un jauktās tehnikās, savukārt grafikas radītas kologrāfijas un monotīpijas tehnikās. Izstādes pamatdaļa ir gleznas, kas tapušas eļļas un akrila tehnikās. Dažas no tām tiek regulāri pārgleznotas. Bieži mākslinieces Ingas Jurānes darbos nav konkrētu robežu - kur sākas zīmējums un beidzas glezna, vai otrādi. Mākslas darbu sižeti un tēmas pārsvarā saistīti ar dabas motīvu attēlojumu. Māksliniece mīl dabu un prieks par būšanu tajā atspoguļojas viņas darbos, kur var atpazīt gan Latviju,  gan ieraudzīt kādu eksotisku fantāziju. Ainavās redzami zināmi gadalaiki un nezināmas fantāziju sezonas. Līdzās dekoratīvām ornamentālām formām un kompozīcijām izstādē eksponēta arī daža klasiska klusā daba. Raibi atmiņu mirkļi krājas košos darbos un sapņi noskaidrojas, un notiek.

Māksliniece dzīvo un strādā Rīgā. Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālās komunikācijas nodaļu un ieguvusi maģistra grādu. Pirms tam mācījusies Rīgas Lietišķās mākslas koledžā, keramikas nodaļā. Ingas Jurānes darbi piedzīvojuši vairākas personālizstādes un māksliniece regulāri piedalās grupu izstādēs un plenēros. Darbi atrodas privātās kolekcijās gan Latvijā, gan ārzemēs. Māksliniece ir strādājusi par pasniedzēju Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolā, kā arī guvusi pieredzi dažādos uzņēmumos un reklāmas aģentūrās, veicot mākslinieka pienākums. Kopš 2001. gada strādā patstāvīgi. 

Ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras pils Ziemeļblāzma, Ziemeļblāzmas 36

Kad?

9. maijs, 2018 – 16. jūnijs, 2018

Pr. -Sv. 9 -19.30

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja