Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Li Bond personālizstāde 2. sezona – Epizodes / Season 2 – Episodes.

No 10. augusta līdz 16. septembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā būs skatāma Li Bond personālizstāde 2. sezona – Epizodes / Season 2 – Episodes. Izstādes atklāšana 9. augustā plkst. 18.00.

Li Bond projekts 2. sezona – Epizodes / Season 2 – Episodes iezīmē jauna radošā darba cikla sākumu. Pagājušajā gadā Šauļu Mākslas galerijā norisinājās mākslinieces personālizstāde ar nosaukumu 1. sezona – Epizodes, kas bija atskats uz iepriekš paveikto. “Manuprāt, ir novērojama līdzība starp ilgstošu mākslinieka darbu un seriālu, kurā kompozīciju veido it kā nesaistītas epizodes, ko caurauž noteikta stilistika. Turklāt stāsta iekšējo dinamiku iespējams saprast tikai pēc visu fragmentu noskatīšanās,” skaidro autore.

Izstādē apmeklētāji ieraudzīs multimediālu instalāciju, kuras pamatā ir vairāku performanču video dokumentācija (operators Rihards Gēcis). Tās ir atsevišķas epizodes, kurās darbojas viens un tas pats tēls – linu burkā tērpta sieviete. Artūrs Punte un komponiste Linda Leimane radījuši muzikālu kompozīciju, kas sagatavo skatītāju vizuālajam vēstījumam. Mākslinieces pievēršanās starpdisciplinārai formai nav nejauša, tā apliecina interesi par telpu, skaņu, kustību un ritmu, iezīmējot būtiskas izmaiņas darba tapšanas procesā, kā svarīgu elementu priekšplānā izvirzot sadarbību un savstarpēji bagātinošu domapmaiņu.

Intīmāks motīvs, kas ieskanas darbā, ir pārdomas par sievietību, nobriešanu, piederību un pārmaiņām. “Bija svarīgi radīt unikālu tērpu, padarot sevi anonīmu, bet tiešā veidā neidentificējoties ar islāma tradīciju. Parandža jeb burka ir ļoti spēcīgs zīmju kopums, fundamentāls, noslēpumains, lakonisks un sievišķīgs. Tā nojauc jebkādas vecuma un individuālā izskata atšķirības, metaforiski iemieso sarunas beigas, pakļaušanos un bezkompromisu, arī biedējošas pārmaiņas, kuras šeit notiek lēnāk, savādāk un mazākā mērogā, nekā tas ir daudzviet citur (Eiropā). Latvijas kontekstā tērps iegūst citu nokrāsu, saglabājot daļu simboliskās nozīmes,” komentē māksliniece.

Izmantojot atsauces uz Latvijas un Eiropas vēsturi un kultūru, šajā izstādē, kas balstīta personiskā pieredzē, Li Bond pievēršas aktuālām sociālām un politiskām tēmām, pētot attiecības starp indivīdu un sabiedrību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

LNMM izstāžu zāle Arsenāls, Torņa 1

Kad?

10. augusts, 2018 – 16. septembris, 2018

Ot., Tr., Pk. 11-18 Ce. 11-20 Se., Sv. 12-17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja