Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sigita Daugule. Gleznas

Izstādē tiks izstādīti pēdējos divos gados radīti darbi, daļa no kuriem pēdējā gada laikā ceļojuši pa pasauli starptautisku izstāžu ietvaros Austrijā, Ķīnā, Krievijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī tikuši izstādīti Marka Rotko centrā Daugavpilī izstādē "Latvijas laikmetīgā glezniecība".Māksliniece ir pazīstama un novērtēta Latvijā, starptautiski pazīstama ar personālizstādēm un grupu izstādēm Austrijā un Vācijā.

Citas mākslinieces Sigitas Daugules izstādes ir lutinājušas ar savām atsauksmēm:"Sigita Daugule spēj apvienot monumentalitāti un konkrētību, perfekti nostrādātas abstraktas virsmas ar precīzi izdzīvotām detaļām," uzskata māksliniece Helēna Heinrihsone, kuras rokās bija izvēle par Gada gleznu 2008. "Viņas darbos savijas spēks un trauslums, skarbums un romantika, brutalitāte un maigums. Izsmalcināti niansēta ir Daugules ierobežotā krāsu palete." Inta Celmiņa par SWEDBANKAS Gada gleznas laureāti 2008 gadā :"Viņa glezno mājas, logus, durvis, pagalmus, sienu, katrā sižetā ietverot daudz sev zināmas informācijas par gluži parastām lietām, kas skatītas mīlošām acīm, bet attēlotas izsmalcinātiem dekoratīviem līdzekļiem, tā ka šai ziņā neviļus rodas atsauce uz Borisa Bērziņa glezniecību"Sigita Daugule 1998. gadā ieguvusi mākslas maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas I. Zariņa un A. Naumova Monumentālās glezniecības meistardarbnīcā. 1999. un 2000. gadā ar KulturKontakt Austria stipendiju dzīvo un strādā Vīnē. 2008. gadā viņas glezna iegūst "Gada gleznas” prēmiju "Swedbank" un Agijas Sūnas galerijas rīkotajā konkursā. 2010. gadā Sigita Daugule strādā Muzeju kvartālā Vīne ar quartier 21 stipendiju. Mākslinieces darbus izstāda Seywald galerija Zalcburgā un Ulrike Hrobsky galerija Vīnē. Darbi ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā un SWEDBANK mūsdienu modernās mākslas kolekcijā. Sarakstīja grāmatu par gleznotāju Jāni Liepiņu(1894–1964).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Bastejs, Alksnāja iela 7, Vecrīga

Kad?

13. marts, 2015 – 11. aprīlis, 2015

O.–s. 12–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja