Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kaspars Znotiņš: Viņš ir kā lapiņa atvarā

No rītdienas, 29. septembra, Latvijas kinoteātros būs skatāma režisora Aika Karapetjana pilnmetrāžas spēlfilma Pirmdzimtais

"Tas ir psiholoģisks trilleris par vīrieti, kurš mēģina atjaunot savu godu un vīrišķību savas sievas priekšā pēc Kaspara Zāles varoņa uzbrukuma," par savu jaunāko kinodarbu Pirmdzimtais saka režisors Aiks Karapetjans, kuram šī ir trešā pilnmetrāžas spēlfilma viņa daiļradē un trešā sadarbība ar Studiju
Lokomotīve 
un operatoru Jāni Eglīti.

Galveno lomu režisors ir rakstījis īpaši Jaunā Rīgas teātra aktierim Kasparam Znotiņam, kaut arī nav runājis par viņa iesaistīšanos šī kinodarba tapšanā līdz pat scenārija pabeigšanai. "Tas ir piedāvājums, no kura neatsakās, jo Latvijas aktieri nav izlutināti ar iespēju filmēties," atzīst Kaspars Znotiņš, kurš atveido četrdesmit gadu vecu arhitektu Franci. Aktiera iepriekšējo kinodarbu vidū ir Gata Šmita Seržanta Lapiņa atgriešanās (2010) un Anda Miziša Medības (2009).

"Viņš ir kā lapiņa atvarā," par sava jaunākā varoņa ceļojumu pretim filmas finālam stāsta Kaspars Znotiņš, kura Francī bailes sadzīvo ar drosmi, kas, viņaprāt, bieži vien pastāvot blakus. "Gļēvais suns Drosminieks – bija tāda multene," pajoko aktieris. Savukārt par teātra un kino procesa līdzāspastāvēšanu viņš vērš uzmanību uz to, ka atšķirībā no teātra pieredzes kino mākslā "skatuve ir tava seja un aktieri ir tavi vaibsti".

Kaspars Znotiņš pauž gandarījumu par kino piedāvāto iespēju sadarboties ar cita teātra aktieriem. Viņa spēlētā varoņa sievas lomu atveido Latvijas Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika, kuru Aikam Karapetjanam ir ieteicis viņa krievu kolēģis Kirils Serebreņņikovs, kad Rīgā iestudējis izrādi Raiņa sapņi. "Es nebiju iztēlojusies, ka psiholoģiska trillera filmēšana var būt tik harmoniska un jautra," atklāj aktrise. 

Liktenīgo uzbrucēju šajā kinodarbā spēlē Dailes teātra aktieris Kaspars Zāle. "Kad es mācījos Latvijas Kultūras akadēmijā, es noskatījos filmu Cilvēki tur (2012) un nodomāju: "Pie šī režisora es gribētu filmēties!" Pēc trim četriem gadiem viņš man piezvana un prasa, vai es negribu piedalīties?" atminas aktieris, kurš šajā filmā vairākas lietas ir darījis pirmo reizi: filmējies kails, mācījies braukt ar motociklu, apguvis niršanu un citas.

Savu pasaules pirmizrādi Pirmdzimtais piedzīvoja žanra filmu festivālā L'Étrange Parīzē, kas ir nozīmīgākais žanra filmu festivāls Francijā un viens no svarīgākajiem šāda veida festivāliem pasaulē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja