Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Mūsdienu varoņu pārliecības garša

21. Baltic Sea Docs piedāvā astoņas dokumentālās filmas.

Ar režisora Frēdrika Gertena dokumentālo filmu Velosipēdi pret automašīnām (Bikes vs Cars, 2015) rīt, 2. septembrī, plkst. 21 Kalnciema kvartālā tiks atklāta Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma Baltic Sea Docs astoņu kinodarbu programma Pārliecības garša.

Pirms dokumentālās filmas izrādīšanas norisināsies paneļdiskusija par satiksmes dalībniekiem un pilsētvidi, kuras moderators būs Latvijas Radio 5 raidījuma Uz riteņiem vadītājs Dainis Kreilis. Savukārt pēc seansa ir ieplānota saruna par velokultūru ar pašu režisoru.

"Šogad izvēlētās dokumentālās filmas ir stāsti par cilvēkiem, kuri ar lielu aizrautību seko savai pārliecībai, – tie ir drosmīgi cilvēki, kuri nebaidās būt viņi paši un tādējādi iedvesmo apkārtējos," sarunā ar laikrakstu Diena pauž organizatoru pārstāve Ieva Lange.

Šajās dienās varēs noskatīties arī režisora Rebera Doskija kinodarbu Radio Kobane (Radio Kobani, 2016) par jaunu kurdu žurnālisti Dilovanu, kura izpostītajā Ziemeļsīrijas pilsētā izveido radiostaciju.

"Tā ir filma par atgūšanos un cerību," uzver organizatoru pārstāve.

Programmā ir iekļauta režisores Elvīras Lindas dokumentālā filma Bobija Džīna (Bobbi Jene, 2017) par laikmetīgās dejas mākslinieci, kura pamet darbu prestižā dejas kompānijā Izraēlā, lai atgrieztos ASV un radītu pati savas izrādes – ļoti ekspresīvas un personīgas.

Rīgā varēs noskatīties arī režisora Daniela Abmas kinodarbu Havanas jaunā seja (Transit Havana, 2016) par prezidenta meitas Marielas Kastro īstenoto programmu transpersonu atbalstam un caur triju cilvēku stāstiem ieraudzīt Kubas sabiedrību neierastā gaismā.

Pēc Daniela Abmas dokumentālās filmas seansa varēs satikt pašu režisoru. Pēc seansa būs arī tikšanās ar Miu Halmi, kura piedāvās kinodarbu Katrs otrais pāris (Every Other Couple, 2016) par sešu bijušo partneru sāpīgo šķiršanās pieredzi un ceļu uz cieņpilnām attiecībām bērnu dēļ.

Savukārt režisoru Nīsas Ni Kjanainas un Deivida Reina dokumentālā filma Dzīvot skolā (School Life, 2016) par ideālistiskas skolas piemēru Īrijā, kurā senās tradīcijas apvienotas ar modernām mācīšanas metodēm, aicinās uz sarunu par izglītības sistēmas reformu Latvijā.

Rīgā foruma seansi tiks demonstrēti kinoteātrī KSuns ar diviem papildseansiem Kino Bize.

Seansi reģionos notiks sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko Mākslas centru, Valmieras kinoteātri Gaisma, Vidzemes koncertzāli Cēsis, Jēkabpils tautas namu un Latgales vēstniecību Gors Rēzeknē.

Ar visu Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programmu var iepazīties vietnē www.balticseadocs.lv.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja