Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šovasar īsfilmu festivāls Future Shorts notiks brīvdabā

5. jūlijā plkst. 22 kultūras un mākslas centrā Noasss pirmo reizi zem atklātām debesīm notiks īsfilmu festivāls _Future Shorts. _Kinofestivāls rīdziniekus sagaidīs ar vairākiem pārsteigumiem. Pirmais - sakarā ar atklātās telpas īpatnībām, seansi sāksies pēc saulrieta. Un otrs, ne mazāk interesants jaunums, festivāla īpašais viesis būs Billijs Mints, daudzkārtējs neatkarīgā kino un dokumentālo filmu balvu laureāts.

Festivāla ietvaros tiks demonstrētas sešas vasaras sezonas īsmetrāžas filmas. Future Shorts priecēs ar neticamu rūdītas ilgdzīvotājas dzīves stāstu filmā Мiki Bader, pārsteigs ar fašistiskās Vācijas hroniku un vācu kareivja filozofiskajām pārdomām kino lentā Kailais, dos iespēju ieskatīties orķestra mēģinājumā filmā Akcents ar diriģenta nūjiņu, kā arī iepazīstinās ar citām aizraujošām dažādu žanru un novirzienu īsfilmām. Stundas garumā skatītāji varēs baudīt īsfilmu mākslas atmosfēru un nobalsot par labāko šīs sezonas filmu.

Festivāla programmas filmas ir guvušas panākumus tādos starptautiskos festivālos kā Sundance Film Festival, SXSW, Cannes Film Festival, AFI Film Festival, US Fiction Award Sundance.

Future Shorts ir pasaulē lielākais īsmetrāžas filmu festivāls, kas darbojas arī kā īsmetrāžas un animācijas filmu izplatītājs TV un globālajos tīklos, kā arī izdod īsmetrāžas DVD. Rīgā festivāls tiek prezentēts kā ikgadējs sezonas notikums, un var lepoties ar godpilno iespēju rīkot īsfilmu skati Future Shorts pasaules skrīningu kartē.

Pēdējo gadu laikā festivāla apjoms pieaudzis trīskārt, ar katru gadu piesaistot aizvien jaunas valstis un pilsētas, kā arī izvēloties visneparastākās kino demonstrācijas vietas – zemūdenes, mākslas galerijas, lielveikalus, kultūras telpas, muzejus un citas.

Par festivālu šeit:

Festivāla programma tiek demonstrēta oriģinālvalodās ar angļu subtitriem

Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv vai pirms seansa. Biļetes cena - 4 Ls

Pērkot vienu biļeti, var apmeklēt visas festivāla programmas filmas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja