Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leļļu teātrī apskatāma piecgadīgā Riharda gleznu izstāde

Līdz 12. maijam Leļļu teātra foajē apskatāma piecgadīgā Riharda Raginska-Repšes gleznu izstāde, informēja teātra pārstāve Anda Dzenīte.

Izstādē iekļautas vairāk kā 20 gleznas, kas tapušas akrila, eļļas un aplikācijas tehnikā. Riharda kaimiņš un draugs, mākslinieks Valdis Villerušs saka: "Iepriecinošs ir bērnu jaunrades un izzināšanas prieks, un viņu paveiktais reizēm ir īsts brīnums, arī tas, ko radījis mazais, briļļainais puisēns Rihards no Ikšķiles. Dūša viņam ir kā lielam vīram: ar drošu roku, mērķtiecīgu domu un krāsām Rihards uzveic lielus audeklus, to virsmas tehniski nevainojami noklājot ar košiem, abstraktiem tēliem."

Mākslinieks zēna darbus raksturo kā bagātīgas iztēles augļus, kuros sastopamas daždažādās krāsu un tehniskās variācijās. Riharda darbos laukumiem un līnijām ir pārliecinošs kompozicionāls kārtojums un harmoniskas krāsu silto un vēso toņu attiecības. Jaunā mākslinieka tehnisko paņēmienu klāstā ir daudzas paša atrastas variācijas krāsas uzliešanai, smidzināšanai, uzklāšanai ar otu (plāni, caurspīdīgi, biezi), viņš veikli atrod dažādas neparastas lietas gleznošanai, zīmēšanai, aplicēšanai un citām mākslinieciskām darbībām.

Leļļu teātrī regulāri notiek dažādu mākslinieku, leļļu meistaru, kā arī bērnu darbu izstādes, tādējādi ļaujot izrāžu apmeklētājiem iepazīt jaunus, interesantus un talantīgus autorus. Patlaban teātra kafejnīcas telpā skatāma arī mākslinieka Reiņa Liepas gleznu izstāde Tetī vēstules.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja