Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Imagine Dragons. Plīša lācīša atriebība

Svaigi uzlēkušās superzvaigznes _Imagine Dragons _savā vēsturē jau otro reizi grasās ierakstīt arī mūs – Latvijas klausītājus

Azartspēļu ellē Lasvegasā savu šņukuru krietni pamērkušie droši vien zina, kurš taustiņš jānospiež, lai sāktu birt skanošais. Par stadionu līmeņa supergrupu jau pasen ir kļuvuši The Killers ar saviem reliģiskajiem rituāliem līdzīgajiem koncertšoviem, kāds redzēts arī tepat Mežaparkā. Nu savu slavas ceļu mēro Imagine Dragons – grupa, kas dzimusi septiņus gadus vēlāk tajā pašā pilsētā, un ansambļa basģitārists Bens Makkī atzīst, ka tā ir viena vareni traka vieta – reiz grupas darbības pirmsākumos viņš tur esot arestēts koncertā, jo atļāvies uz skatuves izģērbties. Pēc piecpadsmit minūtēm gan grupas solists Dens Reinoldss basistu no apcietinājuma esot izpircis, iepriecinot vietējo šerifu ar parakstītu grupas disku. Jācer, ka rokmūziku mīlošais policists pēc tam nezaudēja darbu – korupcija kā nekā.

Šovu trenažieris šūpulī

Laikam jau Red Hot Chili Peppers savulaik piekoptā visatļautība – pozēšana vienās vienīgās zeķēs, kas uzmauktas uz dzimumlocekļa, kopā ar smēķēšanu publiskās vietās un mazgadīgām grūpijām – nu pieder rokenrola pagātnei. Toties vēl drīkst izrēķināties ar plīša lācīšiem, ko Imagine Dragons dara savas populārākās un žurnāla Rolling Stone par 2013. gada labāko roka hitu nosauktās dziesmas Radioactive klipā. Kādas meitenes no būrīša izlaists lācītis klipa beigās gan atriebjas ļaunajam ragainajam briesmonim, kurš nogalinājis citus lācīšus, un sliktajiem cilvēkiem, kuri, tajā noskatoties, priecājas. Tātad Imagine Dragons mūziķi ir labie. Jo kā gan citādi viņi tiktu aicināti uz festivālu Positivus, kurā 2013. gadā sniegtais koncerts prasīt prasījis turpinājumu, un nu tas brīdis ir pienācis – 30. janvārī grupa ir gatava spēlēt Arēnā Rīga un sola, ka šoreiz atgriezīsies Latvijā ar vēl lielāku jaudu un sparu.

Imagine Dragons dibinājuši četri skolas biedri 2008. gadā. Pirmā lielā veiksme sekoja jau pēc gada, un tā bija citas, krietni pieredzējušākas amerikāņu rokgrupas Train vokālista saslimšana pirms liela festivāla Lasvegasā. Imagine Dragons tika uzaicināti kā aizstājēji – tā nu pavisam vēl zaļā grupa nonāca 26 000 cilvēku auditorijas priekšā, un tas deva pamatīgu rūdījumu, līdzīgi kā pirms tam tikai mazas zāles spridzināt pratušie Muse mūziķi pamatīgi "uzkačāja muskuļus" lielajām skatuvēm koncertos Vemblija stadionā Londonā.

Ķeriet pūķi aiz astes

Dens Reinoldss kā savus un grupas muzikālos iedvesmotājus nosauc Arcade Fire, Nirvana, Muse, The Beatles, Polu Saimonu, Coldplay… Kurta Kobeina un slaveno kanādiešu piesitienu gan nemana, toties pirmais vārds grupas nosaukumā gribot negribot atgādina par Džona Lenona slaveno hitu, bet Imagine Dragons jau iepriekšminētais nūdists Bens Makkī spēlē tieši tādu pašu diezgan reti sastopamu Höfner 500/1 vijoles formas basģitāru kā Pols Makartnijs. Savukārt dziesma Demons ir tik uzkrītoša Coldplay kopija, ka to amerikāņiem nevajadzētu spēlēt pašiem, bet pārdot slavenajiem angļiem, kuri to varētu pieņemt kā savu un lietot uz nebēdu.

No jaunākas paaudzes varoņiem Dens Reinoldss uzslavē Foster the People un Mumford & Sons, kuri alternatīvo popmūziku nesuši masās un padarījuši komerciāli veiksmīgu. Rādās, ka tas izdodas arī pašiem, un ne vien no automāta izbirušo žetonu kilogramu izteiksmē – iedomu pūķi tikuši arī pie svarīgām balvām – viņi saņēmuši Grammy par labāko rokmūzikas izpildījumu, Amerikas Mūzikas balvu kā labākie alternatīvās mūzikas pārstāvji, piecas žurnāla Billboard balvas, Pasaules mūzikas balvu kā labākie rokmūziķi utt. Debijas albums Night Visions nokļuvis Billboard Top 200 otrajā vietā, savukārt pērn iznākušais otrais albums Smoke + Mirrors iekļuvis godpilnajā pirmajā vietā gan Billboard Top 200, gan Lielbritānijas un Kanādas albumu topā. Tie jaunai rokgrupai ir milzīgi sasniegumi, un iespēja redzēt to pašā karjeras spicē tepat Latvijā jāvērtē kā mūsu koncertdzīves trāpījums mērķī, jo, ļoti iespējams, tik lieli šie neīstie pūķi pēc dažiem gadiem vairs nebūs, jo pulveris būs jau izšauts un paliks tikai inerce. Ķeriet viņus, kamēr vēl svaigi! Un, pats galvenais, neaizmirstiet par selfijiem ar skatuvi fonā.

Imagine Dragons
Arēnā Rīga 30.I plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40–50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja