Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Berlīnē notiks Baltijas mūzikas festivāls

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, Berlīnes koncertzālē (Konzerthaus Berlin) no 16. līdz 25. februārim notiks Baltijas mūzikas festivāls, kurā piedalīsies zināmi Baltijas profesionālie mūziķi un kolektīvi, informēja Latvijas koncerti pārstāve Rinta Bružēvica.

Baltijas mūzikas festivāla koncertos Baltijas komponistu mūzika skanēs Konzerthaus Orchester Berlin un diriģenta Ivāna Fišera izpildījumā, kā arī ievērojamu Latvijas un pārējo Baltijas valstu mūziķu atskaņojumā. Mūziķi atskaņos gan klasiskās, gan džeza mūzikas programmas. 

Latviju pārstāvēs Iveta Apkalna, ērģeles; Baiba Skride, vijole; Linda Skride, alts; Kristīne Blaumane, čells; Lauma Skride, klavieres; Valsts akadēmiskais koris Latvija; vokālā grupa Latvian Voices.

Tiks atskaņota latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Ērika Ešenvalda, Aivara Kalēja, Andra Dzenīša, Maijas Einfeldes un Pētera Vaska mūzika. Skanēs arī lietuviešu komponistu Broņus Kutāviča, Mikaloja Konstantīna Čurļoņa, kā arī igauņu komponistu Arvo Perta, Erki Svena Tīra, Esteres Megi un Rūdolfa Tobiasa skaņdarbi.

Latvijas valsts simtgade Vācijā tiks atzīmēta 17.februārī ar ērģelnieces Ivetas Apkalnas koncertu Baltijas ērģeļmūzikas nakts.

Latvija vienmēr ir bijusi Eiropas valsts, šī kultūras un vērtību telpas dalībniece, atbildīgs starptautiskais partneris un aktīva starpkultūru attiecību veidotāja, šīs vērtības iemieso Latvijas valsts simtgades starptautiskās programmas notikumi visā pasaulē. Gaidāmā Latvijas valsts simtgade ir nozīmīga, lai plaši vēstītu par Latvijas devumu pasaulē, dotu ieguldījumu Latvijas nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja