Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jūnija beigās notiks Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem

No 26. līdz 30 jūnijam uz trīs unikāliem koncertiem aicinās 17. Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem, informēja festivāla pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Šī gada Introvertās mākslas festivālu atklās latviešu koklētājas Laimas Jansones solo koncerts 26. jūnijā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Laima ir muzicējusi kopā ar dažādu žanru mūziķiem – sākot ar popa un roka, un beidzot ar džeza un akadēmiskās mūzikas pārstāvjiem. Tomēr, pēc bagātīgās pieredzes, kas iegūta, spēlējot dažādos sastāvos un žanros kopā ar visdažādākajiem instrumentiem, mūziķe atzīst, ka ilgojas atgriezties pie pirmsākuma – tīrās un neatdarināmās skaņu pasaules, ko spēj uzburt vien kokles dvēsele. 

28. jūnijā, Mākslas muzeja Rīgas Birža ātrijā pirmo reizi Latvijā uzstāsies unikālais nomadu pianists Marks Vella no Francijas. Neparasti talantīgā pianista, komponista, improvizatora, lektora, izgudrotāja un producenta mākslinieciskais koncepts ir unikāls un pavisam neparasts. Atsakoties no spožas karjeras pasaules metropolēs, viņš ar klavierēm automašīnas kravas kastē ir apceļojis vairāk kā 40 valstu, spēlējot visneiedomājamākajās vietās, kur nekad nav redzētas un dzirdētas klavieres. 

Izcilā britu čellista un viena no Introvertās mākslas festivāla AD LUCEM rezidējošiem māksliniekiem – Metjū Bārlija sen gaidītā tikšanās ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā 30. jūnijā, Rīgas Sv.Pētera baznīcā būs īpašs notikums. Gan Sinfonietta Rīga, gan Metjū Bārlija muzicēšanas meistarību varētu raksturot kā jauneklīguma, dzīvīgas aizrautības, nepārtraukta izzināšanas prieka un augstas profesionalitātes kvintesenci. To klausītājiem būs iespējams atklāt gan latviešu komponista Andra Dzenīša skaņdarbā septiņiem metāla pūšaminstrumentiem un stīgu orķestrim In Se I, gan pasaulslavenā britu komponista sera Džona Tavenera skaņdarbā Sargājošais plīvurs, kas ir ierakstāms mūsu laika mūzikas lielformas darbu zelta repertuārā. 

Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja