Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Koncertā iepazīstinās ar Edgara Samta daiļradi

Rīgas Latviešu biedrība un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas sieviešu koris "Balta", kamerkoris "Fortius" un diriģente Māra Marnauza aicina uz latviešu un spāņu kora mūzikas koncertu „Atklāsmes dziesmā” 28. aprīlī plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē. Klausītājiem šī būs unikāla iespēja iepazīt latviešu žurnālista, literāta un komponista Edgara Samta (1909.

- 1942.) personību un daiļradi caur viņa kora dziesmu pirmatskaņojumiem un dzejas lasījumiem, pavēstīja abu koru pārstāve Sanita Madalane. Edgars Samts 1941.gadā tika izsūtīts un 1942.gadā Astrahaņā nošauts, taču viņa dzeja un mūzika ir romantisma pilna un vēsta par mīlestību, par dzīves jēgas meklējumiem un par dievišķā atskārsmi cilvēka dzīvē. "Šis koncerts ir apliecinājums tam, ka ne laiks, ne lielvaras nevar iznīcināt mākslinieciskas vērtības un radošas idejas," uzsvēra S.Madalane.

Kā pastāstīja S.Madalane, otra atklāsme šajā koncertā ir mūsdienu spāņu komponista un diriģenta Ramiro Reala (dzim.1969.) kora dziesmas ar pavadījumu un a cappella. Ar komponistu R.Realu sieviešu korim "balta" un diriģentei Mārai Marnauzai sadarbība turpinās jau kopš 2002.gada. Komponists korim "Balta" veltījis skaņdarbu "Tota pulchra est", kura pirmatskaņojums iekļauts gaidāmā koncerta programmā. Koris dziedājis R.Reala dziesmas arī koncertturnejā komponista dzimtenē, Spānijā un sadarbībā ar autoru patlaban strādā pie CD ieraksta, taču klausītājiem Latvijā piedāvā pirmoreiz.

Koncertā kopā ar abiem diriģentes Māras Marnauzas vadītajiem koriem piedalīsies arī pianistes Laimrota Kriumane un Eiženija Zavadska, soprāns Ilona Maļecka, flautiste Dace Bičkovska, vijolniece Liene Golovacka. Klausītājus uzrunās muzikologs Arvīds Bomiks. Biļetes nopērkamas RPIVA Zinātņu daļā, Rīgas Latviešu biedrības grāmatu galdā un stundu pirms koncerta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja