Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kora princešu jubilejas vainags

Rīgas Doma meiteņu koris Tiara koncertā svinēs 20. jubileju.

Viens no spilgtākajiem un aktīvākajiem Latvijas mūzikas kolektīviem un līderiem no meiteņu koriem pasaulē – Rīgas Doma meiteņu koris Tiara – atzīmēs 20. jubileju koncertā Latvijas Universitātes Lielajā aulā 2. decembrī plkst.18. Koris un tā diriģente Aira Birziņa klausītājiem dāvinās krāšņu un muzikāli spilgtu koncertu, kurā līdzās speciāli viņām radītu dziesmu pirmatskaņojumiem tiks atskaņoti darbi, kuriem bijusi nozīmīga loma kora līdzšinējā darbībā. 

Kopā ar Tiaru un diriģenti uzstāsies šī kora bijušās dziedātājas – nu jau pazīstamie soprāni Jolanta Strikaite-Lapiņa un Monta Martinsone, saksofoniste Katrīna Kivleniece, flautiste Rūta Sīpola –, kā arī koncertmeistari Veronika Rinkule, Madars Kalniņš, koklētāja Anda Eglīte, sitaminstrumentālisti Uģis Krūskops, Ivo Krūskops un apvienots kokļu ansamblis. 

Divdesmit gados koris audzis un mainījies, un šobrīd tajā dzied visas Rīgas Doma kora skolas meitenes no 3. līdz 9. klasei

"Ļoti gaidu absolventu un bijušo kora meiteņu tikšanos. Priecājos un ar interesi sekoju, kā manām meitenēm klājas. Daudzas jau ir māmiņas, daudzas spilgti veido mūziķes karjeru. Par savu lielāko sasniegumu uzskatu turpinājumu mūzikā, ko tālāk nes un veido bijušās audzēknes, kas kļuvušas profesionālas mūziķes. Vēl prieks par to, ka daudz jaunu kompozīciju radies tieši mūsu korim. Lieli Uģa Prauliņa darbi, Kartupeļu opera, Jura Kulakova Sarkanais vilciens un citi, dažādi radošie projekti – Adiemus, multfilmu dziesmu koncerts Gribas drusku pablēņoties," stāsta diriģente Aira Birziņa. Jubilejas koncertu, kura režisors ir Uģis Brikmanis, vadīs bijusī koriste un nu jau arī diriģentes A. Birziņas asistente Zane Stafecka un pašreizējā kora dalībniece Roberta Kumsāre. Piedalīsies arī kora pirmā diriģente un izveidotāja Gunta Birziņa. 

Koncerā būs iespēja redzēt kora radošo daudzveidību žanriski atšķirīgos priekšnesumos. Skanēs vairāki korim veltīti Selgas Mences, Ilonas Rupaines, Lauras Jēkabsones, Agnetas Krilovas-Bērziņas, Kaspara Zemīša jaundarbi, šāgada jubilāru – Uģa Prauliņa un Artura Maskata – opusi, kā arī daži mūsdienu skandināvu kordarbi. "Divdesmit gados koris audzis un mainījies, un šobrīd tajā dzied visas Rīgas Doma kora skolas meitenes no 3. līdz 9. klasei – 97 dziedātājas ar skaistām balsīm, lielām darbaspējām un vienreizēju enerģētisko potenciālu," priecājas A. Birziņa. Viņa lepojas, ka koristes ne tikai lieliski dzied un gūst uzvaras starptautiskos konkursos, bet pašas arī izdomājušas kora neparasto nosaukumu Tiara – vainadziņš, matu rota. "Meitenes strādāja zīmolvadības profesionāļu vadībā. Rakstīja, zīmēja, līmēja, runājās, strīdējās, debatēja par kora īpašībām, raksturu, mērķiem. Tā meklējām vārdu, kas derētu korprincesēm." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja