Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maģiska pasaka, klausoties ar sirdi

The Ludvig un Tīna Šipkēvica aicina uz koncertpiedzīvojumu.

"Kādā maģiskā ziemas vakarā kāds savāds gaismas stars, nokāpis no tālas zvaigznes maliņas, maldījās pa Rīgas ielām. Gaismas ātrumā kūleņojot pa sniegotām cilvēku domām, tas sēdās ceļā satiktajiem uz pleca, modināja tos un aicināja doties sev līdzi. Tie devās uz kādu īpašu namu, no kura plūda vilinoša un maģiska skaņa. Tiem, kas sekoja skaņai, bija lemts ielūkoties pasakā," – tāds noslēpumainais vēstījums šajā pelēkajā laikā patīkami pārsteidz. Ziemassvētkus gaidot, īpašais nams izrādās K. K. fon Stricka villa Rīgā. Tajā no 1. līdz 10. decembrim būs iespēja piedalīties koncertpiedzīvojumā Pasaka ziemā.

"Šis ir pasākumu aģentūras Meduza radošās komandas koncepts – ar vārdu "koncerts" būtu par īsu, jo pārējās pasākuma daļas ir veidotas tā, lai viesi pavadītu lielisku laiku kopā ar saviem mīļajiem, ģimeni, kolēģiem un draugiem, veidojot pasakainas atmiņas un svinot ziemu," pasākuma būtību atšifrē Meduza direktores asistente Kristīne Sproģe. Ideja par šādu pasākumu sēriju pieder aģentūras direktorei Dacei Ozolai. Pie koncertpiedzīvojuma strādā krietns pulks cilvēku, ieskaitot arī mūziķus Tīnu Šipkēvicu, The Ludvig (Jēkabu Ludvigu Kalmani), arfisti Elizabeti Lāci un IN Impro improvizācijas teātra aktierus. 

Par labu cilvēku Ziemassvētkos var tapt ikviens, palīdzot kādam, kuram varbūt nemaz nav tik priecīgi. 

Tīna Šipkēvica līdz šim uzstājusies dažādos festivālos Latvijā, lai arī nav bijis viegli to savienot ar mācībām skolā. Ziemassvētku laiks viņai vienmēr saistās ar mieru. "Ar katru gadu laiks skrien arvien ātrāk, vismaz man, notikumu notiek arvien vairāk, darīt gribas arvien vairāk, līdz ar to jau ir jāatsijā tas, ko gribas darīt, no tā, ko vajag. Lai vai kādi stresi notiek apkārt, svētki ar savējiem ir kā miera osta," viņa saka. 

Tīna ir gandarīta par iespēju piedalīties projektā Pasaka ziemā, un arī The Ludvig to sauc par brīnišķīgu notikumu. Viņš kopā ar Tīnu sarakstījis dziesmu, kas paliks sirdī visiem, kas klausīsies no sirds. "Daudz darbu padarīts, un ļoti daudz darāmā vēl priekšā," jaunais mūziķis saka par savu radošo 2017. gadu, pieminot maģiskos koncertus, kas notikuši, piemēram, konkursā Supernova, Lietuvā, Igaunijā, koncertzālē Palladium kopā ar dziedātāju Imany. Puspajokam, pusnopietni viņš arī teic: "Es ticu Ziemassvētku vecītim. Tam vienmēr ir bijusi īpaša vieta manā sirdī. Viņš katru gadu dienu no dienas ir vērojis, cik es labi uzvedos. Viņš ir tas, kas ir mudinājis mani nedarīt sliktas lietas un būt labam cilvēkam."

Par labu cilvēku Ziemassvētkos var tapt ikviens, palīdzot kādam, kuram varbūt nemaz nav tik priecīgi. Ar sirsnīgo koncertpiedzīvojumu Pasaka ziemā tiks pievērsta uzmanība 1500 bērniem, kuri dzīvo Latvijas bērnunamos. No katras izrādes biļetes pieci eiro tiks ziedoti šīgada Dod pieci labdarības akcijas mērķim – atbalsta programmai Plecs, kas palīdzēs ģimenēm, kuras vēlas uzņemt bērnus no bērnunamiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja