Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pinokio atklās Briseles Karalisko operu

Otrdien, 5. septembrī, pēc rekonstrukcijas svinīgi tiks atklāta Briseles Karaliskās operas La Monnaie/De Munt vēsturiskā ēka

Teātra jaunākais dzīves posms Beļģijas karaļa un karalienes klātbūtnē tiks ieskandināts ar cienījamā 81 gadu vecā beļģu komponista Filipa Busmansa operu visai ģimenei Pinokio. Tās pasaules pirmizrāde jūlijā notika Ēksanprovansas festivālā Francijā, un līdz 16. septembrim to varēs dzirdēt Briselē.

Pinokio ir septītais Filipa Busmansa darbs, kas tapis speciāli teātrim La Monnaie/De Munt. Vēlāk šis iestudējums papildinās Dižonas un Bordo operas teātra repertuāru. Pinokio ir Filipa Busmansa kopdarbs ar ievērojamo franču dramaturgu un režisoru Žoelu Pomrā.

Opera skan franču valodā, tās pamatā ir Karlo Kollodi bērnu pasaka. Vairākas lomas izrādē atveido spožais franču baritons Stefans Degū (cirka trupas vadītājs, slepkava, blēdis, stāstnieks, pieaudzis Pinokio). Pie diriģenta pults – beļģu maestro Patriks Davēns.

Pinokio pirmizrāde Ēksanprovansas festivālā guva labvēlīgas kritiķu atsauksmes – tika slavēta gan mūzika, gan režija, gan vizuālais noformējums. Titulvaronis ir dumpnieciski noskaņots, nepacietīgs zēns, kurš vēlas izzināt pasauli un atrast laimi. Kritiķi uzsver, ka Žoels Pomrā neko nevienkāršo un izvairās no moralizējoša toņa. Opera Pinokio ir drūma, filosofiska pasaka, kura spēj ieinteresēt gan jauniešus, gan viņu vecākus.

Informācija: www.lamonnaie.be

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja