Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Raimonds Pauls turpina pārsteigt

Maestro koncertē gan ar aktieri Andri Bērziņu, gan koriem

Jau šo sestdien pie klausītājiem dosies Maestro Raimonda Paula un aktiera Andra Bērziņa jaunā dziesmu programma Es šonakt sēdēšu uz jumta – divpadsmit īpaši aktierim rakstītas jaunas dziesmas ar Leona Brieža, Guntara Rača un Jāņa Petera vārdiem, kā arī Imanta Ziedoņa, Viljama Šekspīra, Māras Zālītes, Raiņa un citu izcilu dzejnieku dzejas lasījumi Andra Bērziņa interpretācijā.

Pirmais jaunās programmas koncerts notiks 16. martā Neretas Kultūras namā, aizsākot turneju pa visu Latviju, savukārt 27. augustā šī koncertprogramma izskanēs Dzintaru koncertzālē. Septembrī turneja atsāksies, lai trijos rudens mēnešos apceļotu vēl 13 vietas Latvijā. Rīgā šo programmu sagaidīsim 18. oktobrī VEF Kultūras pilī. Ir tapis arī jauns CD Es šonakt sēdēšu uz jumta, kuru varēs iegādāties koncertu norises vietās un saņemt mākslinieku autogrāfus. Albuma studijas ierakstā piedalījušās arī Latvijas X Faktora finālistes Radio trio.

"Atceroties savu sadarbību ar dziedošajiem aktieriem, man bija sajūta, ka ir iestājies tāds kā klusums. Un es atcerējos par Andri – vienu no mūsu spēcīgākajiem dziedošajiem aktieriem. Dziedošie aktieri Latvijā nereti ir populārāki par dziedātājiem, jo viņi spēj dziesmu tekstus iznest līdz klausītājam. Nenoliedzami Andris Bērziņš ir ļoti talantīgs," atzīst Raimonds Pauls. Savukārt Andris Bērziņš, atklājot, ka dziesmās lielākoties izmantota mīlas dzeja, atļaujas paironizēt: "Mēs ar Maestro vēl atceramies, ko tas nozīmē, tāpēc varam par to runāt. Jaunie lai dara – mēs parunāsim." Jaunās programmas nolūks esot "patricināt ļaužu sajūtas un atgādināt, kas tā mīlestība tāda ir. Un, ja vēl pēc pēdējās dziesmas un puķu pasniegšanas seko arī pati pēdējā dziesma, ko pazīstam ar nosaukumu Svētvakars, tad aizkustinājuma asaras, kas sariešas sirdspilnajā mīlestībā pret Latviju, ir garantētas teju katram". 

Raimonds Pauls spēlē gan Nacionālajā teātrī (izrādē Man trīsdesmit gadu), gan M. Čehova Rīgas Krievu teātrī (Meitene kafejnīcā), aprīļa sākumā vadīs konkursa Riga Jazz Stage žūrijas darbu. Turpināsies arī koncertprogramma kopā ar Daumantu Kalniņu. "Es tagad varu atļauties darīt, ko gribu, jo, paldies dievam, man nav jādomā, kur nopelnīt naudu. Tāpēc uzspēlēju, kas man ienāk prātā. 20. martā mums ar diriģentu Edgaru Vītolu būs koncerts ar jauniešu, skolu koriem Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Faktiski tie būs mani Dziesmu svētki. Vairs pat nezinu robežu, kur ir kora dziesma, un kur – demokrātiska dziesma, kas pēc tam pārlikta koriem. Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanā 1. jūnijā ar Latvijas Radio bigbendu spēlēsim manu kinomūziku, ko nesen jau parādījām koncertzāles mazajā zālē," atklāj Maestro.

Top komentāri

Itamars Toledano
Kad Dievam netic, tad vajag elkus PIELŪGT. Raimonds Pauls tam kā rādīts - bez mēra varas un mantas kārs; rupjš un vulgārs, un tāpat kā liela tautas daļa - sazinājas žargonā, jo literāri izteikties nekad nav spējis, bez tam, karjeras dēļ pāri līķiem gājis, un saminis daudzu likteņus un dzīves. Kur gan vēl labāku dievu, ko pielūgt, rast?
Viedoklis
V
Manuprāt, reklamēt kārtējās haltūras ar pusdziedošu aktierīti ir nožēlojami. Raimonds nekādi nesaprot, ka sen bija laiks doties pensijā.
Lūsiņa joprojām
L
neprot rakstīt literāri pareizā latviešu valodā. "Turpina pārsteigt" - tas ir burtisks pārcēlums no krievu valodas. Latviski var teikt: atkal pārsteidz, joprojām sagādā pārsteigumus utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja