Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Reti skatāmies spogulī, tas raugās uz mums. Grupai Labvēlīgais tips jau 30 un karsta koncertsērija

Grupas Labvēlīgais tips vēstījums ir tiešs: mēs ticam – vēl dejosim disko! Un, ja jau disko, tātad jauni vēl! "Tāpēc jau koncertsērija saucas Man jau 30. Pavisam savādāk skanētu, ja izsludinātu 30 gadu jubilejas koncerttūri, tad tas izklausītos nopietnāk un vecums tāds nobriedušāks," skaidro Labvēlīgā tipa mūziķis Ģirts Lūsis.

Tas ir fenomens, ka grupas koncertos plaukstas sit un līdzi dzied vecvecāki blakus saviem mazbērniem. "Kas var būt kolosālāks – pirmklasnieki un seniori!" ne bez lepnuma saka Ģ. Lūsis.

"Man jau 30" ir frāze no grupas mūžīgā grāvēja Alumīnija cūka. Ir pagājis laiks, nomainījušies ārdurvju kods, neskaitāmi skatuves tērpi, svars sviesta iepakojumam, banku nosaukumi, izdoti 11 studijas albumi un divas izlases. Bet jautājumu par to, kuru grupas dziesmu pats visbiežāk uzdungo, Ģ. Lūsis nosauc par ļoti sarežģītu un grūtu, tad jau viņu par jocīgu uzskatītu, ja kaut ko sāktu dungot.

"Mūsu virzītājspēks ir tas, ka neliekam nereālus mērķus, netaisāmies doties starptautiskās turnejās, lai gan gribētos," Ģ. Lūsis saka. Tikko gan grupa atgriezusies no Jāņu svinībām Lielbritānijā. "Aizbraukt līdz Straumēniem nav ilgāk kā līdz Latgales galam. Starptautisks pasākums? Latviešu meitenes ņem līdzi savus angļu vīrus." Tiesa, savulaik dažas grupas dziesmas – Alumīnija cūka un Džins ar toniku – ierakstītas arī svešvalodā.

"Savstarpēji ikdienā baigi nečupojamies un nedraudzējamies, nedēļas nogales kopā nepavadām. Ilgmūžības pamatā ir princips – vajag retāk tikties," padomu, kā tik ilgi radoši sadarboties, sniedz Ģ. Lūsis. Šeit vietā Andra Freidenfelda pārdomas: "Labvēlīgais tips – unikāls, dabisks produkts. Var lietot neierobežotos daudzumos bez bailēm, ka varētu rasties atkarība. Paralēli var lietot arī citus latviešu labākās popmūzikas un Rietumu izcilākās rokmūzikas izstrādājumus. Bet, ja nenopietni, tad mūsu spēks ir tajā apstāklī, ka nebaidāmies būt smieklīgi. Reti skatāmies spogulī, toties spogulis sāk raudzīties uz mums. Esmu ļoti bieži vadījis jauno izpildītāju koncertus Bildēs un citos pasākumos. Esmu lasījis viņu dosjē, un neviens nekad nav minējis, ka grib līdzināties Labvēlīgajam tipam, jo tas nav iespējams."

Bet tikties ar Labvēlīgo tipu būs iespējams koncertos – 1. jūlijā Saulkrastu estrādē, 2. jūlijā Ikšķiles estrādē, 8. jūlijā Kalnsētas parkā Saldū, 9. jūlijā Rojā, 15. jūlijā koncertdārzā Pūt, vējiņi! Liepājā, 16. jūlijā koncertzālē Mītava Jelgavā, 23. jūlijā Kuldīgas estrādē, 5. augustā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos un 6. augustā Pilskalna estrādē Alūksnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja