Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sajūtu kolekcionārs apbraukās Latviju

Vispirms par saules sajūtām. Dziedātājs Jānis Stībelis tikko sauli sasmēlies Dominikānas Republikā un ir gatavs ziemas sajūtai, kas dominē Latvijā. Taču ne jau tikai atpūsties viņš tur bija, nofilmēts mūzikas video.

"Apvienoju patīkamo ar lietderīgo," lakonisks, laiku īsinot Parīzes lidostā, ir Jānis, lai jau nākamajā dienā atklātu jauno koncerttūri Sajūti!. Tā sākās ar koncertu Ķekavā, turpināsies līdz maija beigām, bet pēc vasaras pauzes noslēgsies oktobrī.

"Jau sen biju domājis, ka obligāti jāuztaisa vērienīgāka koncertu sērija Latvijā, jo līdz šim bija tā – Rīgā, Jūrmalā vai kādā citā lielākā pilsētā daži koncerti, un viss. Gribējās maksimāli tālāk, tur, kur pat nav būts," Jānis saka un piebilst, ka nekad nav bijis, piemēram, Skrīveros. Viņa koncerts tur ieplānots 1. aprīlī. "Neesam jau Amerika, kur darbojies vienā štatā un citā reģionā tevi nemaz nepazīst. Te viss ir dažu stundu brauciena attālumā," mūziķis smejas. Tuvākie koncerti: 19. februārī Cēsīs, 8. martā Siguldā, 24. martā Smiltenē. Visatbildīgākais – 14. aprīlī Talsos, pilsētā, kur dzīvo Jāņa vecāki. "Tā ir mana bērnība. Manas jaunības pilsēta, tur sākās mani muzikālie centieni," saka dziedātājs. 

Jaunās tūres programmu veidos lielākā daļa Jāņa Stībeļa zināmāko dziesmu no viņa populārākajiem albumiem, taču programmā iekļauti arī pāris jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumi no dziedātāja topošā albuma, kā arī senākas un nedaudz aizmirstas kompozīcijas. Par koncerttūres nosaukumu Jānis saka: "Kad ejam uz koncertu, mēs taču visi vēlamies kaut ko sajust. Vienam tās varētu būt skudriņas, kas skrien pa muguru, citam – pārsvarā dāmām – tauriņi vēderā. Ja arī pēc mūsu koncertiem kādam radīsies patīkamas sajūtas, būsim sasnieguši mērķi."

Koncertos piedalīsies arī vairāki viesmākslinieki. "Pagaidām varu atklāt trīs vārdus: tā būs dziedātāja Aminata, tas noteikti būs Normunds Rutulis, ar kuru kopā, visticamāk, nodziedāsim dziesmu Viens, divi, trīs!, un tā būs Marta Ritova," saka Jānis, bet vēl nestāsta, kurā koncertā kurš no šiem dziedātājiem piedalīsies. "Pavisam ir 12 mākslinieku, kas laika gaitā varētu piedalīties manas tūres koncertos, taču tiešām gribu saglabāt nelielu intrigu. Jo tas taču ir tik skaisti – atnākt uz koncertu un izbaudīt šādu ķirsīti uz tortes," ir pārliecināts J. Stībelis. Viņš arī atklāj, ka vairāk viesu un paplašināts pavadošais sastāvs varētu piedalīties 19. maija koncertā Rīgas Kongresu namā, ar kuru tiks noslēgta tūres pavasara sesija, bet tūre atsāksies 7. oktobrī ar koncertu Valmierā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja