Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SEB banka kļūst par "Sinfonietta Rīga" patronu

Par Latvijas Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" patronu kļuvusi SEB banka, kuras atbalsts ļaus nākamsezon sadarboties ar augstas klases solistiem un viesdiriģentiem - tika vēstīts otrdien preses konferencē, kurā orķestra vadība rezumēja šosezon padarīto un informēja par tālākajiem radošajiem plāniem.

"Šī ir viena no labākajām un, noteikti, augstsvērtīgākajām sadarbībām, kāda mums līdz šim vispār ir bijusi," preses koncerencē norādīja SEB bankas prezidents Ainārs Ozols. Sadarbībā no 2008.gada iepazīto mūzikas vienību viņš raksturoja kā "darbaspēju, talanta un gribas apvienojumu, pie tam tādā, augsti kvalitatīvā priekšnesumā, ko daudzi grib dzirdēt."

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" ir SEB bankas sadarbības partneris kopš 2008.gada, savukārt tā mākslinieciskais vadītājs, diriģents Normunds Šnē saņēma pastāvīgu bankas atbalstu savam Rīgas Festivāla orķestra projektam.

"Orķestris ir spēcīgāks, kā jebkad," N.Šnē izteicās, rezumējot"Sinfonietta Rīga" ceturto sezonu. Tās noslēgumkoncertā, ko 21. maijā Lielajā ģildē diriģēs Somijas diriģents Juha Kangass, solists būs Gunārs Upatnieks, kurš šobrīd ir viens no izcilākajiem kontrabasistiem pasaulē. Koncerta programmā: pasaulslavenā itāļu kinomūzikas komponista Nino Rotas "Divertimento concertante" kontrabasam un orķestrim, L.van Bēthovena Otrā simfonija un Somijas mūsdienu komponista Pēra Henrika Nūrdgrēna "Simfonija stīginstrumentiem" un angļu komponista Viljama Voltona mūzika kihofilmai "Henrijs V".

Kā norādīja N.Šnē, kamerorķestris piedāvās arī koncertus vasarā. "Sinfonietta Rīga" vasaras sezonā paredzēti trīs koncerti" Pirmajā no tiem, 18.jūnijā Spīķeru koncertzālē skanēs programma "Mūsdienu mūzika ar minimālisma, klezmera un čigānu krāsām", kurā iekļauti Stīva Reiha, Kristiana Lindberga, Osvaldo Golihova un Ģērģa Ligeti sacerējumi.

Nakts koncertā 10.jūlijā Rundāles pils dārzā (sākums plkst.22), kas vienlaikus būs ikgadējā Senās mūzikas festivāla noslēgums, orķestris piedalīsies G.F/Hendeļa operas "Dēidameja" atskaņojumā, kā arī pavadīs tradicionālo uguņošanu vēsturiskajā stilā.

 23.jūlijā orķestris uzstāsies Cēsu mākslas festivālā 2010 ar mūsdienu mūzikas koncertu "Joy", kura programmā ir Bendžamina Britena, M.Lindberga, Kristapa Pētersona, Santas Ratnieces, Erki Svena Tīra darbi.

2010./2011 gada ziemas sezonu orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē atklās 24.septembrī Lielajā ģildē, kopā ar flautistu Patriku Galuā (Francija). Pie orķestra savā 75.dzimšanas dienas koncertā 1.oktobrī viesosies pasaulslavenais gruzīnu komponists Gija Kančeli. Jaunums būs cikls "Kamersimfonija Latvijā un pasaulē", ko uzsāks koncerts 12.novembrī Lielajā ģildē ar amerikāņu komponista Džona Adamas kamersimfonijas atskaņojumu, Mārtiņa Viļuma Kamersimfonijas pirmatskaņojumu un Viļņa Šmīdberga jaundarba pirmatskaņojumu. 




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja