Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skaņām rotāta Ziemassvētku eglīte

Svinēt svētkus kopā sirsnīgajos ikgadējos Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. decembrī plkst. 17 un 26. decembrī plkst. 14 Ķīpsalas hallē aicina ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis, populārā etnomūzikas grupa Tautumeitas un operas solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa un Mihails Čuļpajevs.

Līdzās lieliskajiem dažādu žanru mūziķiem koncertu kuplinās arī Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu koris Skan, Carnikavas jauktais koris Vēja balss, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris, Valmieras Mūzikas skolas meiteņu koris SolLaRe, svētku kamerorķestris un pavadošā grupa. Diriģenti – Rūdolfs Bērtiņš un Jurģis Cābulis.

Vieniem Ziemassvētki saistās ar gaišām pārdomām, citiem – ar sirsnīgām sarunām, piparkūku un pīrāgu cepšanu, vēl citiem – ar dāvināšanas prieku un kopā būšanu. Mūžzaļais svētku simbols egle šogad ir arī Rīgas Ziemassvētku koncerta idejas pamatā. Gluži tāpat kā eglīšu rotājumi, kas izgatavoti dažādās zemēs, koncerta programmā harmoniski iekļausies gan iemīļotas latviešu un ārzemju komponistu dziesmas un tradicionālās Ziemassvētku melodijas, gan arī populāra klasiskā mūzika. Taču tajā gaidāmi arī pārsteigumi, par ko kopā ar skatuves māksliniekiem parūpējies koncerta mākslinieciskais vadītājs Rūdolfs Bērtiņš un režisors, scenogrāfs Reinis Suhanovs. Piemēram, talantīgā Latvijas Nacionālās operas solista Mihaila Čuļpajeva izpildījumā ierasti akadēmiskais tenoru repertuārs neskanēs. Mākslinieks atzīstas: "Savulaik gribēju kļūt par rokmūziķi, nevis operdziedātāju." Viņa sniegumā dzirdēsim dziesmas no Andreas Bočelli un pat Turaidas rozes repertuāra. Mihails joprojām ir saglabājis elektrisko ģitāru sarkanā krāsā, kas paredzēta kreiļiem. To viņš joprojām uzspēlē! 

Rīgas Ziemassvētku koncertos skanēs gan gaišais vācu baroka meistara Johana Pahelbela Kanons ērģelēm un orķestrim, gan ukraiņu komponista Mikola Leontoviča kordziesma, kas atpazīstama kā filmas Viens pats mājās melodija, gan Imanta Kalniņa un Viljama Šekspīra sonets Sweet Love Mihaila Čuļpajeva un vīru kora dziedājumā un Raimonda Paula dziesma Kamēr svecītes deg ar Māras Zālītes vārdiem (no mūzikla Meža gulbji). Tautumeitu spēcīgajā dziedājumā skanēs populārā ebreju tautasdziesma Hava Nagila, Meraijas Kerijas līksmo dziesmu All I Want For Christmas Is You dziedās Jolanta Strikaite-Lapiņa. Speciāli šim koncertam veidotos Kaspara Zemīša, Gunāra Kalniņa, Andra Sējāna un Rūdolfa Bērtiņa aranžējumos skanēs Uģa Prauliņa, Kaspara Zemīša, Ainara Virgas, Jāņa Strazda, Laura Reinika, Dītera Bolena, Krisa Normena, Frančesko Satori dziesmas un Gabriela Forē mūzika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja