Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Sudraba briedums un vienkāršība

Latvian Voices jaunajā programmā – balss un sieviešu spēks.

Jauno programmu Sudrabs vokālā grupa Latvian Voices izdziedās trīs koncertos Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 6. oktobrī plkst. 19 un 7. oktobrī plkst. 15 un plkst. 18.

Sudrabs kā briedums un sudrabs kā vienkāršība – kāpēc tieši tas raksturo šo koncertprogrammu? "Sudrabs ir ļoti daudzpusīgs materiāls. Tam tiek piedēvēta spēja attīrīt, kā arī spēja uzglabāt enerģētisko informāciju. Varbūt tieši tāpēc sudrabs bieži tiek saistīts ar cilvēka emocionālo un garīgo briedumu? Katrā ziņā ir interesanti, ka mēs kā grupa vienprātīgi sajutām sudrabu kā simbolu savai pašreizējai muzikālajai identitātei," stāsta grupas dalībnieces. Koncertprogrammā ir iekļautas vairākas Latvian Voices radītas oriģināldziesmas, kuru stāstos tiek izdziedātas dažādas sudraba nokrāsas. Neatņemama koncerta sastāvdaļa būs arī latviešu un citu tautu folkmūzikas melodijas grupas dalībnieču veidotajos aranžējumos. Gan vokāli, gan vizuāli atraktīvā dziedātāju apvienība izpildīs arī Latvijā un pasaulē populāras mūzikas melodijas, piemēram, grupas Jauns mēness nenovecojošo hitu Piekūns skrien debesīs un Fila Kolinsa dziesmu True Colors.

"Koncertā Sudrabs klausītājiem būs iespēja pārliecināties, ka cilvēka balss spēj aizstāt gandrīz jebkuru mūzikas instrumentu," stāsta Latvian Voices līdere, dziedātāja un komponiste Laura Jēkabsone. Programmas ideja briedināta jau ļoti ilgu laiku un slīpēta darbībā kopš janvāra. "Jaunajā programmā liels ir mūsu pašu radītās mūzikas īpatsvars. Joprojām smeļamies mūsu pašu tautas mūzikā, jo tie ir mūsu pamati," atklāj Laura Jēkabsone, kura komponē Latvian Voices lielāko repertuāra daļu. "Mūsu programmas trīs galvenās šķautnes ir mūsu tautas mūzika, oriģinālmūzika un a cappella versijas zināmām, iemīļotām dziesmām. Tā būs ļoti atsvaidzinoša, ņemot vērā laikapstākļus pašlaik oktobrī," viņa saka un piebilst, ka "programma kopumā būs vēl spriganāka nekā visas iepriekšējās, kuras mums bijušas līdz šim. Dziesmās un to izpildījumā katra no mums daudz ielikusi no savas personīgās pieredzes".

Īpaša intriga ir Latvian Voices pievēršanās grupām, kuru dalībnieces bijušas tikai sievietes. "Ar popuriju, kurā iekļautas vairākas šādu grupu dziesmas no sieviešu barbershop XX gs. 50. gados līdz 80. gadu The Bangles, 90. gadu supergrupai Spice Girls, kā arī Atomic Kitten un vēl jaunākām, ieskatījāmies pasaules ainā, jo mums ir svarīgs sieviešu spēks," saka Laura Jēkabsone. Viņa sola, ka "tas nebeigsies tikai ar trim koncertiem. Daļa no šīs programmas būs dzirdama arī A cappella mūzikas festivālā koncertzālē Palladium 21. oktobrī un vēlāk arī citur Latvijā un ārpus tās. Taps arī CD".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja