Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Franču vīriešiem tādas pašas problēmas

Liepājas teātris sezonu atklās ar iestudējumu Bella Figura

Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts nebūt nepievienojas domai, ka "vasara bija tikai vienu dienu". Lielu iespaidu no tās viņam gan neesot, jo nekur prom no mājām tālu nav devies. "Atvaļinājums jau vairāk saistās ar jauniem iespaidiem citās zemēs. Šoreiz tā nebija, bet sūdzēties par vasaru nevaru. Man pat būtu paticis, ja lītu vairāk," saka E. Pujāts, un pats par to smejas: "To es par savu dārzu, jo bija jālaista. Latgalē gan sanāk dārzā peldēt. Cilvēkam nekad nebūs labi."

Vai tieši par to, ka cilvēkam nekad nav labi, būs stāsts arī jaunajā izrādē Bella Figura, ar kuru 9. septembra vakarā Liepājas teātris sāks savu 111. sezonu? "Katrs jau to – ir labi vai nav – paši lielā mērā nosakām, ja vien tas nav atkarīgs no kādiem citiem apstākļiem. Reizēm nav viegli tikt ārā no apburtā loka. Ar cieņu, ar sakāvi, ar kaunu, ar paceltu galvu – tas atkarīgs no paša," atbild aktieris, kurš režisora Dž. Dž. Džilindžera veidotajā iestudējumā spēlē kopā ar kolēģiem Agnesi Jēkabsoni, Inesi Kučinsku, Kasparu Godu, Andu Albuži. "Attiecību buķete!" lakoniski par izrādi saka E. Pujāts.

Pavasara vakars. Andrea un Boriss atbraukuši pavakariņot uz restorānu, kuru ieteikusi Borisa sieva. Fransuāza un Ēriks, un viņa māte Ivonna arī ieradušies, lai restorānā nosvinētu Ivonnas dzimšanas dienu. Restorāna stāvvietā šie cilvēki nejauši satiekas un vakaru pavada kopā. Daži no viņiem ir jau pazīstami, un attiecības ne vienmēr ir vienkāršas.

"Raksturi parādās visā krāšņumā. Mans varonis Boriss ir neizlēmīgs, nevīrišķīgs. Viņš ir pārņemts ar savu biznesu un grib saglabāt visu – gan biznesu, gan mīļāko, gan ģimeni. Nu neizdosies... Ir jāizvēlas," mazliet savu tēlu ieskicē E. Pujāts un nosmejas, ka francūzis nebūt neatšķiras no latvieša. "Tāds pats mīlētājs ar saviem plusiem un mīnusiem." 

E. Pujāts neņemas šo izrādi pieskaitīt kādam konkrētam žanram. Bella Figura ir Jasmīnas Rezā – franču dramaturģes, aktrises, vairāku scenāriju un romānu autores – jaunākā luga, kas sarakstīta 2015. gadā. Dramaturģijai viņa pievērsusies 28 gadu vecumā, par pirmajiem darbiem uzreiz saņemot augstāko Francijas teātra godalgu – Moljēra balvu. Luga Bella Figura ir par mūsdienu cilvēku vājībām, liekot pasmieties pašiem par sevi, bet tajā pašā laikā preparējot mūsu sarežģīto jūtu pasauli. "Man ļoti interesē, kāda būs publikas reakcija," saka E. Pujāts, jo bieži vien esot tā, ka tie skati, kas aktieriem liekas nopietni, izraisa pavisam citas emocijas publikā. "Situācijas no malas liekas smieklīgākas, nekā pašiem tajās esot," novērojis aktieris. "Es izrādi nosauktu par jūtu drāmu. Daudzi varēs sazīmēt kaut ko no sava rakstura un savas dzīves situācijas."

Iestudējuma scenogrāfs ir Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, horeogrāfe – Linda Kalniņa un gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja