Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Iemācīties pozitīvā prieka spēli

Izrāde bērniem Polianna neatstās vienaldzīgus arī pieaugušos

"Kad uzzināju, ka man izrādē Polianna būs galvenā loma, biju ļoti priecīga," saka Elizabete Marija Brante, bet uzreiz piebilst, ka mazliet samulsusi arī no lielās atbildības. Viņas aktrises karjera ir tikai pašā sākumā, jo pirmā loma nospēlēta šoruden – Dž. Dž. Džilindžera veidotajā Liepājas teātra iestudējumā Kleo-Kleo-Kleo-Patra.

Ar izrādi Polianna, kam 27. janvārī gaidāma pirmizrāde, Liepājas teātrī debitē arī dramaturģe Justīne Kļava, kura radījusi skatuves versiju Eleonoras H. Porteres romānam, kas ir kļuvis par amerikāņu bērnu literatūras klasiku un ir pazīstams visā pasaulē. Grāmata un lieliskā Polianna nav sveša arī Latvijā. "Grāmatu es biju lasījusi un zinu, ka ļoti daudziem tā ir viena no mīļākajām grāmatām, kas palīdzējusi grūtos dzīves brīžos. Biju noskatījusies arī filmu," saka Elizabete Marija Brante un īsi raksturo savu varoni. "Polianna ir viens no tiem cilvēkiem, kuram Dievs ir iedevis daudz plašāku redzējumu uz dzīvi. Lai arī cik grūti būtu un lai kādas situācijas nāktu priekšā, mazā meitene spēj uz visu skatīties no gaišās puses. Viņā ir ielikts pozitīvisma kods. Mana Polianna būs temperamentīga, viņa dzīvo šeit un tagad. Polianna nekavējas pagātnē un nesapņo par nākotni, jo uzdevums ir izdzīvot maksimāli šo brīdi. Šo spēju pieaugušie savās rūpēs bieži ir pazaudējuši."

Lai gan Poliannai ir tikai 11 gadu, no viņas var daudz mācīties. "Viņas spēja priecāties par sīkumiem tik ļoti noder dzīvē. Tā ir liela empātija – saprast, ko cilvēks domā, kas viņam patīk. Pievēršot līdzcilvēkiem uzmanību, Polianna rūpējas par pasauli sev apkārt, par katru satikto cilvēku. Polianna ir uguntiņa, kas silda cilvēku sirdis," par savu lomu ar aizrautību stāsta jaunā aktrise. Viņa uzskata, ka izrāde būs piemērota bērniem, sākot no sešiem gadiem, bet iestudējums vienaldzīgus neatstās arī pieaugušos. Liepājas teātra izrāde mācīs skatītājiem gan prieka spēli, gan arī to, kā samierināties ar nenovēršamiem dzīves pavērsieniem un atrast risinājumu visgrūtākajās situācijās. "Izrādes iecere ir jaudīga, jo aktieriem gan jādzied, gan jādejo," piebilst Elizabete Marija Brante. "Es ļoti uzticos režisora Dž. Dž. Džilindžera viedoklim un prasībām. Viņš atrod īstos vārdus, iedod man atslēgu, lai varu pati improvizēt. Katrs mēģinājums man ir meklējumi, katru reizi dodos soli tālāk piedzīvojumā, atklājot savu lomu."

Aktrisei ļoti svarīga ir saspēle ar partneriem, un kā iesācēja viņa ļoti no visiem mācās. Izrādē Polianna piedalās arī Signe Dancīte, Armands Kaušelis, Leons Leščinskis, Samira Adgezalova, Kaspars Gods, Sigita Jevgļevska, Karīna Tatarinova u. c. "Visgrūtāk man ir tikt galā ar lielo satraukumu un šaubām, ka man kaut kas nesanāk. Bet mēģinu būt kā hameleons, kas piemērojas katram. Kolēģi man ļoti, ļoti palīdz, iedrošina," saka Elizabete Marija Brante, kura Liepājas teātrī ir viesmāksliniece. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja