Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Nacionālajā teātrī top Lilioms

28.aprīlī Latvijas Nacionālajā teātrī paredzēta leģendārās Ferenca Molnāra lugas Lilioms iestudējuma pirmizrāde, liecina teātra mājaslapā publicētā informācija. Izrādes režisors - Edmunds Freibergs.

"Atkal, atkal ir debesis pušu" – tā ir ne tikai Nacionālā teātra himna ar leģendāro Imanta Kalniņa mūziku un Māra Čaklā vārdiem, bet arī Lilioma – brīvā un nepieradināmā karuseļa iekšāsaucēja - dziesma, kas aicina pacelties pāri ikdienas rūpēm un aizmirst vilšanās brīžus. Divdesmitā gadsimta sākuma mīlestības stāsts iz kādas ungāru pilsētas nomales ikdienas pārtaps stāstā, ko režisors Edmunds Freibergs veltīs visiem mums, kam patīk sapņot par mīlestību un prieku, jo - "viena vieta uz brieža vēl brīva – tieši Jums!"

Lomās: Lilioms: Kaspars Dumburs; Jūlija: Inga Misāne-Grasberga un Agnese Kostigova; Marija: Marija Bērziņa un Madara Saldovere, Hugo: Juris Hiršs un Juris Jope, Muškātne: Zane Jančevska un Daiga Gaismiņa, Fičūrs: Mārcis Maņjakovs un Ainārs Ančevskis, Lincmanis: Normunds Laizāns, Holunderne: Indra Burkovska un Rasma Garne, Jaunais Holunders: Arturs Krūzkops un Kaspars Aniņš, Kapteinis: Voldemārs Šoriņš, Berkovičs: Kaspars Aniņš un Arturs Krūzkops, Virpotājs: Jānis Skanis, Budas policists: Uldis Norenbergs, Luiza: Sanita Ppušpure, 1.policists: Mārtiņš Egliens, 2.policists: Egils Melbārdis.

DEBESĪS:

1.detektīvs: Jānis Skanis, 2.detektīvs: Mārtiņš Egliens, Vecais policists: Uldis Norenbergs, Reģistrators: Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs, Noplukušais (Istvāns Kādārs): Voldemārs Šoriņš, Labi ģērbtais (Doktors Reihs): Jānis Skanis.

Komponists Imants Kalniņš, dziesmu teksti Māris Čaklais, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinriksone, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, muzikālais vadītājs Valdis Zilveris, vokālais pedagogs Andris Daņiļenko, režisora asistente Linda Helviga, producente Ilona Matvejeva.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja