Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Leļļu teātrī pirmizrāde Herbe ar lielo cepuri

No 6. septembra Latvijas Leļļu teātris aicina uz jaunā režisora Edgara Niklasona diplomdarba izrādi _Herbe ar lielo cepuri, _informēja teātra pārstāve Anda Dzenīte. Iestudējums tapis pēc Otfrīda Preislera tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem un adresēts bērniem no četru gadu vecuma.

Edgara Niklasona versijā pasaku par Herbi kādas mājas bēniņos izspēlē sešus gadus veci bērni – Agate, Robis un Niklāvs (aktieri Dana Lāce, Edgars Kaufelds un Artūrs Putniņš). Viņi nav paši drosmīgākie bērni pagalmā, taču tikai līdz brīdim, kad savas mājas bēniņos iepazīstas ar rūķīti Herbi, kurš dzīvo milzīgā pasaku grāmatā. Herbem ir liela cepure un piedzīvojumiem bagāts stāsts, ko atklāt ikvienam, kam interesē rūķīšu pasaule. Bērnu trijotne izspēlē pasakas notikumus, stājoties pretī briesmām, kas tos sagaida Vorlicas mežos. 

Režisors atklāj, ka šķietami vienkāršais stāsts licis viņam uzdot jautājumus - kāpēc mēs tik ļoti baidāmies no nezināmā? Un vai viss nezināmais tiešām ir ļauns un briesmīgs? Izrādes vizuālais risinājums trāpīgi "piespēlēs" šai tematikai – skatuve pārtaps par baisu un reizē reālistisku vidi - privātmājas bēniņiem, kuros atrodas dažādas antīkas mantas, senatnīgi paklāji, grāmatas un pat Ziemassvētku egle. Arī izrādes lelles būs nevis klasiski jauka izskata rūķīši ar bārdām, bet kā Norvēģijas troļļi, kuru izskats ir mānīgs, jo nav skaidrs, ko tie simbolizē – labo vai ļauno.

Jaunajam režisoram un dramaturgam Edgaram Niklasonam šis būs pirmais iestudējums Latvijas Leļļu teātrī, kā arī diplomdarbs absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un mākslas (režijas) maģistrantūru. Pirms debijas Leļļu teātrī Niklasons kā studiju darbu iestudējis monoizrādi Valdis ar aktieri Artūru Putniņu, bet kā dramaturgs sevi pieteicis jau kopš 2009. gada, sadarbojoties ar Latvijas Nacionālo teātri un Dirty Deal Teatro. Izrādes māksliniece un scenogrāfe Sintija Jēkabsone leļļu teātra mākslas specifiku arī iepazīst pirmo reizi, bet līdz šim izstrādājusi scenogrāfiju izrādēm vairākos teātros - Latvijas Nacionālajā teātrī, Dirty Deal Teatro, M. Čehova Rīgas Krievu teātrī, kā arī Ģertrūdes ielas teātrī. Savukārt komponists Reinis Ozoliņš ir mūzikas autors vairākām īsfilmām, kā arī Valmieras teātra izrādei Stikla Zvērnīca

Lai pirmizrādes dienu bagātinātu un godam atklātu teātra 70. jubilejas sezonu, 6. septembra pēcpusdienā plānoti arī pasākumi bērniem. No plkst. 16 notiks muzikāla pulcēšanās teātra pagalmā, lai jau plkst. 16.30 visi klātesošie kļūtu par vēsturiska brīža dalībniekiem, veidojot teātra fotologo. Pēc tam viss teātra stāvlaukums tiks nodots bērnu rīcībā milzu apsveikuma kartiņas zīmēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja