Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kad kino formāts pārtop koncertos

Festivāls Jūras pērle ieved ekrāna un skatuves pasaulē

Festivālu virpulis turpinās! No 30. jūlija līdz 3. augustam Dzintaru koncertzālē Jūrmalā norisinās muzikāls pasākums – Otrais starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls Jūras pērle, kurā ļoti daudz populāru aktieru, režisoru, producentu, scenāristu, komponistu no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un citām valstīm. Būs ne tikai koncerti, bet arī sporta spēles pludmalē, radošās tikšanās, ballītes un daudz kā cita. Autogrāfu mednieki var mēģināt iegūt autogrāfus un varbūt pat selfijus ar teātra un kino zvaigznēm. Gluži kā kādā starptautiskā festivālā! Salīdzinājums ar Kannu festivālu vēl būtu pāragrs, bet virziens ir līdzīgs. Par to liecināja vakardienas festivāla atklāšanas koncerts, kas bija veltīts Rīgas kinostudijas 70 gadu jubilejai. Programmā skanēja dziesmas un mūzika no kinofilmām un mūzikliem, kas uzņemti Rīgā, leģendārās kinostudijas paviljonos, un skatītāji varēja tikties ar iemīļotiem aktieriem.

Šodien, 31. jūlijā, festivāla diena būs veltīta teātrim. Skanēs vairāku teātru, tajā skaitā Ļenkom, Ļensovet, labāko Latvijas teātru izrāžu mūzika. Programmā iekļauti fragmenti no teātra izrādēm, kuriem mūziku komponējis Aleksejs Ribņikovs un Genādijs Gladkovs. Jo īpaši sirsnīga būs tā koncerta daļa, kurā populāri mākslinieki izpildīs Vladimira Visocka dziesmas kinofilmām.

Rītdien festivāla viesus gaida tikšanās ar kinorežisoru Leonīda Gaidaja un Georgija Danelijas daiļradi un mūziku. Dziesmas izpildīs slaveni aktieri – Irina Alferova, Anna Boļšova, Mihails Bojarskis, Igors Verņiks, Dmitrijs Djuževs un daudzi citi mākslinieki. Īpašs notikums būs Ivara Kalniņa jubilejas svinības. Viņam 1. augustā 70 gadu jubileja, un aktieris piedalījies vairāk nekā 180 filmās un seriālos Latvijā, Krievijā, Ukrainā.

2. augusta koncerts būs veltīts filmām un populāriem seriāliem, kas filmēti NVS valstu kinostudijās, uz skatuves kāps mākslinieki, kas spēlējuši un dziedājuši šajos kinodarbos. Programmā ieplānoti pārsteidzoši aktieru dueti ar Fjodora Dobronravova, Oļesjas Žeļeznjakas, Annas Kovaļčukas, Tatjanas Kravčenko, Gošas Kucenko un citu aktieru dalību.

Savukārt 3. augustā, festivāla noslēguma dienā, skanēs mūzika un dziesmas, kas izdaiļojušas pasaules kino šedevrus un mūziklus. Būs iespēja dzirdēt melodijas no mūzikliem Parīzes Dievmātes katedrāle, Romeo un Džuljeta, Starmania, Reiz dzīvoja Džo Dasēns. Koncertā uzstāsies franču skatuves un kino leģendas Džo Dasēna dēls Žiljēns Dasēns, kā arī Patriks Fiori, Kjāra di Bari, Lorāns Bans un citas mūziklu zvaigznes.

Vairāk informācijas par festivāla norisēm – festivāla lapā Facebook un vietnē
www.jurasperle.lv
.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja