Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: No Baha līdz Bernsteinam

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

No Baha līdz Bernsteinam

No 24. līdz 26. augustam Rēzeknes koncertzālē Gors notiks ceturtais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) rīkotais festivāls LNSO vasarnīca, kas piedāvās daudzveidīgu programmu dažāda vecuma klausītājiem. 24. augustā atklāšanas koncertā Bahs un Mocarts piedalīsies klavesīniste Ieva Saliete, vijolnieki Georgs Sarkisjans un Darja Smirnova, ģitārists Matīss Čudars, obojists Egils Upatnieks. Pie pults stāsies Guntis Kuzma. 25. augustā Andris Poga diriģēs koncertu, kas būs veltīts amerikāņu diriģenta un komponista Leonarda Bernsteina simtgadei. Programmā – fragmenti no viņa mūzikliem Vestsaidas stāsts, Brīnišķā pilsēta un Kandids. Koncertā piedalīsies amerikāņu dziedātāja un aktrise Kima Krisvela. Vakara pirmajā daļā skanēs Sergeja Rahmaņinova Ceturtais klavierkoncerts, kurā solo spēlēs pianists Andrejs Osokins.

LNSO Vasarnīca

Latgales vēstniecībā Gors 24.–26.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–17 

***

 

Operas spožums 

Festivāla Liepājas vasara noslēgumā 25. augustā koncertzālē Lielais dzintars notiks soprāna Maijas Kovaļevskas un Liepājas simfoniskā orķestra koncerts. Pie diriģenta pults stāsies Atvars Lakstīgala. Programmā – skaistākie Volfganga Amadeja Mocarta, Kristofa Vilibalda Gluka, Džakomo Pučīni un Žila Masnē operu fragmenti. Klausītāji dzirdēs gan Tatjanas vēstules ainu no Pētera Čaikovska Jevgeņija Oņegina, gan intermeco no Pjetro Maskanji Zemnieka goda.

Maija Kovaļevska

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 25.VIII plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18

***

 

Nākotne

Sestdien, 25. augustā, Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas iestudējuma Future Freak pirmizrāde. Tā tiek pieteikta kā izrādes idejas un horeogrāfijas autoru un izpildītāju Agates Bankavas un Andra Kačanovska vīzija par nākotnes cilvēku.

Future Freak

Ģertrūdes ielas teātrī 25.VIII plkst. 19, 26.VIII plkst. 20

Biļetes biletes.git.lv EUR 7–11

***

 

Karš un miers

Latvijas Fotogrāfijas muzejā šodien tiks atklāta fotogrāfes Intas Rukas izstāde Atcerēties dzīvi. Ekspozīciju veido melnbalti portreti, tajos ir redzami cilvēki, kuri bijuši karā, bēguši no kara šausmām, bijuši situācijās, kas apdraud dzīvību, un piekrituši runāt par savām bailēm, izvēli un drošsirdību. Tie ir Otrā pasaules kara liecinieki, bēgļi un cilvēki, kuri cīnījušies Afganistānā, Irākā vai kādā citā valstī.

Inta Ruka

Izstāde Atcerēties dzīvi

Latvijas Fotogrāfijas muzejā līdz 23.IX

***

 

Garīguma laiks

Līdz 8. septembrim skanēs Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotā 21. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncerti. Šovakar, 23. augustā, Rīgas Sv. Pētera baznīcā Liepājas simfoniskais orķestris, koris Latvija un solisti (soprāns Sandra Janušaite, mecosoprāns Kristīne Zadovska, tenors Valentīns Ditjuks, baritons Rihards Mačanovskis) diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā atskaņos Džuzepes Verdi Rekviēmu. 25. augustā Sv. Pētera baznīcā koris Latvija uzstāsies ievērojamā britu diriģenta Stīvena Leitona vadībā. Skanēs Fransisa Pulenka sakrālās mūzikas šedevrs Četras motetes ciešanu laikam, Franka Martēna krāšņā Mesa dubultkorim a cappella un Ērika Ešenvalda darbs Viltus saules/The Sun Dogs.

Koncerti

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 23., 25.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

***

 

Ūdens noskaņas

Pianistes Artas Arnicānes koncerts Ūdens noskaņas, kas notiks šodien, 23. augustā, festivālā Via Baltica Liepājā, būs veltīts mūžībā aizgājušā režisora Uģa Brikmaņa piemiņai. Šo programmu mūziķe ir veidojusi gandrīz 20 gadu, apkopojot skaņdarbus, kas saistās ar ūdeni un tā netveramo matēriju. Koncertā skanēs Friderika Šopēna, Kloda Debisī, Franča Lista, Jāzepa Vītola, Romualda Jermaka un citu autoru opusi.

Arta Arnicāne

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamerzālē 23.VIII plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

 

 

Top komentāri

inmate
i
Dīvaini, ka LNSO Sarkisjans vēl aizvien nav sapratis, ka nevajag viņam spēlēt Bachu un Mozartu. Un Mozart ar klavesīnu ir visai diskutabli. Saliete īsti nav iedziļinājusies tēmā, jeb gatava spēlēt ar jeko, jebkur un visur. Par pārējiem laikam jāpaklusē - iesaukas runās pašas par sevi: vijolniece ar indiāņu kaujas krāsojumu un ģitārgrabinātājs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja