Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Kultūras ministre: Cēsu mākslas festivāls ir piemērs tam, ka ir vērts investēt kultūrā

Cēsu mākslas festivāls ir piemērs tam, ka ir vērts investēt kultūrā, pirmdien, 3. jūnijā, mākslas festivālam _Cēsis 2013 _veltītajā preses konferencē sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Viņa piebilda, ka pagājušajā gadā Kultūras ministrija lūgusi veikt pētījumu par to, kā sešos festivāla pastāvēšanas gados tas izskatījies no investīciju viedokļa. "Secinājām, ka festivālu ir vērts atbalstīt, jo tas veicina tūrismu, Cēsu atpazīstamību un iedzīvotāju lepnumu par savu pilsētu, turklāt dod atdevi pašvaldības budžetam," pauda kultūras ministre.

Tāpat viņa uzsvēra, ka festivāls ir kā platforma topošajai Vidzemes koncertzālei Cēsīs.

Savukārt festivāla direktors Juris Žagars norādīja, ka Cēsu mākslas festivāla zīmols ir iesakņojies kultūru patērējošo cilvēku apziņā un ir prieks, ka cilvēki tam uzticas. "Ja pasākums ir iekļauts Cēsu mākslas festivāla programmā, tam ir zīmols un cilvēki zina, ka biļetes uz šiem pasākumiem var pirkt laicīgi," sacīja Žagars, piebilstot, ka festivāls kā regulārs un labi apmeklēts kultūras notikums ir sagatavojis publiku topošajai Vidzemes koncertzālei.

Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs norādīja, ka cēsiniekiem mākslas festivāls ir gaidīts pasākums. Turklāt, turpinot attīstīt un atbalstīt kultūras jomu, ir cerība, ka Cēsīs kultūra no patērējošas industrijas kļūs par industriju, kas sniegs finansiālu labumu.

Kā ziņots, mākslas festivāls Cēsis 2013 Cēsīs norisināsies laikā no 28. jūnija līdz 20. jūlijam, piedāvājot 32 notikumus vizuālajā mākslā, mūzikā, kino, teātrī un gastronomijā. Cēsu mākslas festivāls šovasar notiks jau septīto gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja