Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas svētku zaļās svinības

Viesiem piedāvās gan amatnieku tirdziņus, gan mākslinieku priekšnesumus.

Rīgas svētkos piektdien, sestdien un svētdien organizatori mēģinājuši pievērsties Rīgai kā dārzu un parku pilsētai, stāsta Rīgas domes Kultūras pārvaldes Kultūras projektu un pasākumu nodaļas vadītāja Ludmila Levite. Lai gan nav iespējams pasākumus rīkot visos 117 parkos un skvēros, tajos koncentrēsies daudzi pasākumi.

 

Parka divsimtā jubileja

Vērmanes dārzs šogad svin divsimt gadu jubileju, tāpēc Rīgas svētkus tur 18. augustā atklās ar orķestra Rīga opermūzikas koncertu Sapnis vasaras naktī. Vēl gan piektdien, gan sestdien naktī L. Levite kā vienu no interesantākajiem pasākumiem iesaka apmeklēt arī franču mākslinieku Cie Carabosse uguns un gaismas objektu priekšnesumu Arkādijas parkā. "Mēs viņus esam noskatījuši jau ilgstoši," atklāj Kultūras pārvaldes pārstāve. Taču Dzegužkalna parkā svētdien no 14 līdz 18.30 skanēs Vīnes operetes.

Lielākie pasākumi gan, kā ierasts, notiks 11. novembra krastmalā. Sestdien un svētdien tā pārtaps par Daugavmalas parku, kur būs koncerti, radošās darbnīcas un amatnieku tirgus. Krastmalā notiks arī sestdienas vakara lielkoncerts un vakara uguņošana plkst. 23. No plkst. 21.30 muzicēs kamerkoris Ave Sol un grupa The Sound Poets. No māksliniekiem, kas priekšnesumus sniegs dienas gaitā, L. Levita izcēla deju priekšnesumu Taihu ezera ritmi pulksten 14.50 un 17.50, kad uzstāsies Rīgas sadraudzības pilsētas Sudžou dejotājas no Ķīnas. "Mūsu publikai tas varētu būt ļoti interesanti un neierasti," stāsta domes darbiniece.

 

Arī bērniem un jauniešiem

L. Levite norāda, ka "ģimene vienmēr ir bijusi Rīgas svētku centrā". Daudzi pasākumi, kas piemēroti bērniem, notiks Vērmanes dārzā. 19. un 20. augustā tur notiks gan koncerti, gan teātra izrādes. Tāpat dārza teritorijā darbosies atrakcijas un radošās darbnīcas.

"Noteikti šogad gribētu atzīmēt laikmetīgā cirka izrādes, kas notiks Jaņa Rozentāla laukumā pie Esplanādes," saka L. Levite. Viesosies trīs trupas no Spānijas, Slovēnijas un Čehijas. Vēl viņa izceļ Taipejas Leļļu teātra izrādi Papīra spēle, kas Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē par velti būs redzama sestdien un svētdien. Ielūgumus var izņemt Biļešu paradīzes kasēs. L. Levite paskaidro, ka izrāde būs savdabīga, jo izrādē izmantotās lelles izgatavotas no papīra.

Savukārt jauniešus varētu interesēt ielu mūzikas dienas pasākumi sestdien. Tāpat sestdien un svētdien K. K. fon Stricka villā notiks Piena svētki ar laikmetīgā cirka un teātra izrādēm, kā arī plašu muzikālo programmu. Piemēram, svētdien svētkus noslēgs Jāņa Šipkēvica koncertprogramma SHIPSEA/ImKa ar šim pasākumam īpaši radītām Imanta Kalniņa skaņdarbu kompozīcijām. Netālu, uz Miera ielas, norisināsies Miera ielas džeza nedēļas pasākumi. Bet tiem, kam interesē sports un aktīvā atpūta, vairāki atbilstoši pasākumi notiks Lucavsalā, bet pie Kongresu nama – diennakts basketbola turnīrs Krastu mačs.

Maltīti visa ģimene var ieturēt Rīgas svētku brīvdabas restorānā Spīķeru kvartālā – tur par apmeklētājiem draudzīgām cenām gatavos Rīgas labāko restorānu pavāri.

 

Satiksmes ierobežojumi

Svētku laikā rīdzinieki un pilsētas viesi tiek mudināti izmantot sabiedrisko transportu. Rīgas satiksme informē, ka svētku dienās tas būs pieejams bez maksas, izņemot minibusus, nakts satiksmes maršrutus un retro tramvaju. Atsevišķos maršrutos arī tiks nodrošināti papildu reisi.

Tāpat jārēķinās, ka svētku laikā būs satiksmes ierobežojumi. Satiksmi noteiktos laikos un posmos slēgs 11. novembra krastmalā, paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei un Bīskapa gātē, kā arī Eksporta ielā un uz AB dambja. Vietām arī būs liegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana. Savukārt Daugavā ierobežos kuģošanas satiksmi.

Detalizētāka programma un informācija par svētku norisi atrodama Rīgas svētku informācijas centros pie Laimas pulksteņa un krastmalā, kā arī mājaslapā Rigassvetki.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja