Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tikšanās ar trimdas mākslas pārstāvjiem Arsenālā

Ceturtdien, 11. jūlijā, plkst. 17 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē Arsenāls notiks sezonu noslēdzošā Saruna muzejā, pavēstīja LNMM pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Vakara īpašie viesi būs pazīstamie trimdas mākslas pārstāvji un mākslinieki, kuru darbi ir apskatāmi izstādē Latviešu māksla trimdā. Izstāde gan parāda pēckara gados tapušo klasiku, gan dod nelielu ieskatu jaunākajā sniegumā, taču sarunas ar pašiem māksliniekiem ļaus tuvāk iepazīt radošās dzīves šķautnes. Ne mazāk būtiska ir arī organizatoriskā puse – mākslinieku apzināšana plašajā pasaulē, informēšana par aktualitātēm, mākslas darbu uzkrāšana un kultūras mantojuma saglabāšana, kā arī kopējo izstāžu rīkošana.

Šoreiz mākslas zinātniece, izstādes kuratore Dr. art. Dace Lamberga uz improvizētu Sarunu muzejā ir uzaicinājusi Amerikas Latviešu mākslinieku asociācijas (ALMA) prezidenti un gleznotāju Lindu Treiju, Amerikas Latviešu apvienības (ALA) Kultūras fonda priekšnieci Sarmu Muižnieci-Liepiņu, mākslas zinātnieci Eleonoru Šturmu, fotogrāfi Daci Margu un citus māksliniekus, kuri iepazīstinās ar tautiešu radošo darbību ASV, ar izstāžu iespējām Ņujorkā un citos lielajos centros, pastāstīs par ALMA ikgadējiem saietiem Katskilu kalnos Ņujorkas pavalstī.

Sarunas dalībnieki varēs dziļāk ieskatīties mākslas pasaulē, kura līdz šim vienkopus nav bijusi redzēta. Vairāk nekā 200 izstādē eksponētās gleznas, grafikas un skulptūras atklāj galvenos šīs "paralēlās" mākslas attīstības virzienus Eiropā, ASV un Austrālijā. Izstādē pārstāvēta turpat 100 autoru daiļrade, kuru vidū ir tādi spoži vārdi kā Augusts Annuss, Valdemārs Tone, Ludolfs Liberts, Niklāvs un Laris Strunkes, Kārlis Neilis, Sigismunds Vidbergs, Voldemārs Avens, Sigurds Vīdzirkste, Imants Tillers, Lidija Dombrovska-Larsena, Edgars Jēriņš, Fridrihs Milts, Ģirts Puriņš, Laimonis Mieriņš, Raimonds Staprāns, Vija Celmiņa un daudzi citi.

Ieeja pasākumā ir bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja