Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemā Jūrmalā un uz slēpēm visā Latvijā

Būšana dabā un svaigā gaisā mājsēdes periodā ir īsts glābiņš – tā aizstāj citas izklaides, kas šobrīd nav pieejamas, un palīdz sajusties labāk gan fiziski, gan psiholoģiski. Šis laiks, turklāt šobrīd – baltās ziemas dekorācijās, ļauj gan atklāt un izpētīt Latvijas vietas, kurās iepriekš vēl nekad nav būts, gan citām acīm paskatīties uz vietām, kas šķiet jau zināmas no galvas.

Piemēram, ziemas pastaigās aicina kūrortpilsēta Jūrmala. Tās Tūrisma informācijas centrs izstrādājis jaunus pastaigu maršrutus pa mazāk zināmām Jūrmalas apkaimēm – Buļļuciemu, Lielupi, Bulduriem, Dubultiem –, iepazīstinot ar kūrortpilsētas vēsturi, koka arhitektūras pērlēm, izcilu personību dzīvesstāstiem un dabas ainavām. Maršruti atrodami www.visitjurmala.lv

Pilsētā kā pieturas punkti var kalpot jaunie vides objekti – tēlnieka Kristapa Gulbja veidotās kaijas uz soliņiem Dzintaros un Majoros, arhitekta Didža Jaunzema veidotais Čiekurs Jaundubultu skvērā, kā arī tēlnieces Olgas Šilovas skulptūra Aspazija kāpās – dzejnieces tēls jaunībā netālu no Aspazijas mājas. Tikmēr pastaiga Ragakāpas dabas parkā ved pa senu priežu apaugušām kāpām, kur var nokļūt pie jūras vienā pusē un līdz Jūrmalas Brīvdabas muzejam otrā pusē. Muzejā āra teritorijā apskatāma XIX gs. beigu–XX gs. sākuma piekrastes zvejnieka sēta ar tai raksturīgajām ēkām – dzīvojamo māju, klēti, pirti, tīklu un peldu būdu, laivu un enkuru novietni u. c. Bet Dzintaru mežaparkā līdz 28. februārim ik dienu līdz pat plkst. 22.00 var pabūt Gaismas parkā, kuru "apdzīvo" no gaismiņām veidoti lāči, eži, vāveres un citi meža dzīvnieki, ar lampiņu virtenēm ir izgaismoti arī koki, tiltiņš un skatu tornis. Tiesa, parks šobrīd ir ļoti populāra pastaigu vieta, tāpēc apmeklētāji aicināti uz to doties drīzāk darbdienās, kad cilvēku parkā ir mazāk un distancēties no citiem ir vieglāk.

Tāpat Dzintaru mežaparkā atvērta distanču slēpošanas trase, un slēpot var doties arī pludmalē no Lielupes ietekas jūrā līdz pat Jaunķemeriem, kur izveidota 22 km trase. Par dabas pastaigu un aktīvās atpūtas cienītājiem, starp citu, padomājusi arī Lauku tūrisma asociācija Lauku ceļotājs, kas vietnē www.celotajs.lv apkopojusi šobrīd aktuālo informāciju par vairāk nekā 50 distanču slēpošanas trasēm un vietām visos Latvijas novados – sākot no entuziastu iebrauktām špūrēm un beidzot ar profesionāli izveidotām trasēm. Pirms došanās uz attiecīgo trasi gan jāprecizē, vai tā konkrētajā laikā ir atvērta. Tāpat, iepriekš sazinoties un ievērojot saimnieku ieviestos epidemioloģiskās drošības noteikumus, slēpotāji un ziemas ainavu baudītāji aicināti izmantot arī lauku tūrisma mītņu pakalpojumus – naktsmājas, pirtis, izbraucienus zirga kamanās, sniegotus pārgājienus u. c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja