Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pabriks: Tikai ar ekonomiskajām sankcijām nevarēs apturēt Krievijas agresiju

Tikai ar ekonomiskajām sankcijām nevarēs apturēt Krievijas agresiju, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Viņš skaidroja, ka nevar apturēt Ukrainas apšaudīšanu ar mīnmetējiem ar sankcijām, kuras savu ietekmi dos pēc vairākiem mēnešiem. Tādēļ ir nepieciešams dot iespēju Ukrainai sevi aizstāvēt, piedāvājot militāro palīdzību. Tas nozīmējot nevis karaspēka sūtīšanu uz Ukrainu, bet divpusējus līgumus par modernu ieroču piegādi un ekonomisko palīdzību, skaidroja Pabriks.

Viņaprāt, pašlaik Ukrainai nepieciešama Maršala tipa palīdzība. "Mēs nevaram ļaut šo valsti sagraut. Ja Ukraina kritīs, tad būs grūti iedomāties, ka Krievijas neadekvātā politika neturpināsies," teica politiķis, norādot, ka Krievija varētu vērsties pret Kazahstānu, kā arī varētu saspīlēties situācija arī uz NATO robežas.

Pabriks uzsvēra, ka Eiropas Savienības (ES) un NATO kolēģiem esot jāsaprot, ka nevaram ļaut spēlēties ar sevi un Ukrainas valsti. Ukrainas stabilitāte noteiks cik stabila būs drošība Eiropā.

Jau ziņots, ka jaunas sankcijas pret Krieviju, kuras oficiāli paredzēts ieviest pirmdien, var tikt atceltas, svētdien Beļģijas raidorganizācijas VRT ēterā paziņoja Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs.

Tas var notikt, ja Ukrainas austrumos tiks ievērots ugunspārtraukšanas režīms un "ja sāksies sarunas par miera nodrošināšanu", paskaidroja Eiropadomes prezidents.

Krievija "knapi" reaģē uz pamudinājumiem sākt nopietnas sarunas, tāpēc 5.septembrī saskaņotais pamiera režīms, "kaut arī ir svarīgs solis, nav nekas vairāk par soli", viņš norādīja.

Rompejs arī atgādināja, ka ES ir saskaņojusi jaunas sankcijas pret Krieviju.

Līdzās Maskavai jau noteiktajām sankcijām paredzēts īstenot jaunus soda pasākumus "kredītu jomā un attiecībā uz dubultā pielietojuma precēm" - tādām, kuras var izmantot gan civiliem, gan militāriem mērķiem.

Paredzēts paplašināt personu loku, kam aizliegta iebraukšana ES un kuru konti ES tiks iesaldēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē