Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pieķertā pirmā lēdija

Šoks, kauns un diskusijas par privātās dzīves neaizskaramību ― igauņi pirmo reizi valsts vēsturē mulst par seksa skandālu prezidenta ģimenē.Viss izskatījās it kā izaicinoši un tīši organizēts ― tā, lai to pamanītu dzeltenās preses žurnālisti. 7.augustā ap pieciem no rīta uz Tallinas restorāna Komeet jumta terases pirmā lēdija Evelīna Ilvesa dejoja, cieši apskāvusies ar kādu nepazīstamu un gados daudz jaunāku vīrieti.

Abi bija dejojuši un atklāti maigojušies vai visu nakti, un, citiem uzdzīvotājiem izklīstot, ļāvuši vaļu kaislei. Pāra ilgais skūpsts un ciešie apskāvieni parādījās uz dzeltenā žurnāla Kroonik vāka, savukārt izdevuma interneta vietnē varēja noskatīties 7 sekundes garu ar viedtālruni filmētu video, kas nepārprotami apstiprina, ka šoreiz paparaci sadabūtā sensācija nav nekāda preses pīle. Bumba sprāga tikai 22.augustā, Baltijas ceļa svinību 25.gadadienas priekšvakarā, un pagaidām nav zināms, kāpēc ekskluzīvo kadru īpašnieks gaidīja vairāk nekā divas nedēļas. Varbūt tirgojās ar prezidenta ģimeni vai ar žurnālu? Pirmā lēdija, saprazdama, ka liegties ir bezjēdzīgi, atvainojās savā Facebook vietnē un kopā ar 11 gadus veco meitu Kadri Keiju steigšus aizbrauca tālāk no vietējās preses uzmanības. Igaunijas prezidenta kanceleja nav sniegusi ne valsts galvas Tomasa Hendrika Ilvesa komentārus, ne izplatījusi prezidenta administrācijas vērtējumu par šo Kroonik izplatīto informāciju. Klusēšana šajā gadījumā tiek tulkota kā patiesības atzīšana. Asus komentārus pirmajai lēdijai savā Facebook vietnē uzrakstīja Igaunijas premjera biroja vadītāja Līna Kersna, paziņodama, ka Evelīna Ilvesa ar savu rīcību parādījusi vienaldzību pret valsti. "Pieauguši cilvēki citādi risina savas problēmas, nepazemojot otru pusi. Pēc manām domām, tā ir zemiska rīcība attiecībā pret laulāto, un šoreiz nav svarīgi, kādu amatu viņš ieņem. Taču valsts vadītāju nostādot šādā situācijā, tika parādīta arī vienaldzīga attieksme pret valsti," ― tā Kersna. Igaunijas mediju eksperti, cenzdamies novilkt sarkano līniju starp mediju tiesībām uz informāciju un privātuma neaizskaramību, spiesti atzīt, ka sabiedrībai tomēr bija tiesības zināt par šo "seksa skandālu". "Galu galā Ilvesa ir vienīgais cilvēks Igaunijā, kas saņem algu tikai par to, ka ir sievas statusā," raksta Postimees. Šis ir skaļākais, taču nebūt ne pirmais skandāls, kas izcēlās ap Evelīnu Ilvesu, viņai esot pirmās lēdijas statusā. Pirms pāris gadiem iknedēļas izdevuma Eesti Ekspres žurnālisti aplēsa, ka Ilvesa, kopš viņas vīrs 2006.gadā tika ievēlēts par prezidentu, kleitām un rotām ir iztērējusi vairāk nekā 70 tūkstošus eiro. Turklāt katru mēnesi prezidenta kundze saņem 1515 eiro lielu summu tieši prezentācijas izdevumiem. Uz matemātiku naskie igauņu žurnālisti rakstīja, ka ekonomikas krīzes laikā 2008.gadā viņa notērējusi tērpiem 16 216 eiro jeb 250 000 kronu un 2009.gadā ― 12 503 eiro, neaizmirstot piebilst, ka kaimiņvalstu pirmās lēdijas drēbes pērkot par savu naudu. Visu rakstu par Evelīnu Ilvesu, kā arī citiem seksa skandāliem pasaulē lasiet žurnāla Sestdiena 29.augusta – 4.septembra numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Ilgi gaidīts, vai labi nāk?

Pēc mēnešiem ilgas vilcināšanās un iekšpolitiskiem konfliktiem ASV beidzot pieņēma likumu par jaunas militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai. Pirmās piegādes Kijivai sākās jau uzreiz pēc likuma ...

Putina teroristu valsts nostāja

Putina teroristu valsts neredzamās frontes kareivis: "Ļeņinam nepiedosim lielkrievu šovinisma atmaskošanu, bet viņa rīcības metodes gan mums der!"

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata