Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā -5 °C
Apmācies
Pirmdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs

Pārsteidzošais kanēlis

Kas nāk prātā, domājot par kanēli? Kanēļmaizītes? Karstvīns? Ābolkūka? Jā, bet to citreiz – šai garšvielai vēl pievērsīsimies. Šoreiz kanēlis sāļajos ēdienos, kur tas visnotaļ labi iederas un piešķir patīkamu garšas noti!

 

Vistas fileja tikka masala

Vienkāršs indiešu karijs, kur sastopas dažādas garšvielas un dažādas garšas – gan skāba, gan salda un beigās brīnišķīgi noapaļota. Sildošs un sātīgs, bet vienlaikus viegls ēdiens, ar kuru vēderā mierīgi var doties pārgājienā – tā arī iesaku darīt, ja mājās ir ēdiena termoss, kariju var ērti paņemt līdzi.

45 minutes / 2 porcijas /patīkama ņemšanās

Sastāvdaļas 

  • 300 g vistas filejas
  • 300 g jogurta bez piedevām
  • 2 ķiplokdaiviņas
  • 10 g svaiga ingvera
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls pēc garšas
  • pa šķipsnai maltu garšvielu: kumīns, kardamons, kanēlis, karijs, čili
  • 6 svaigas piparmētras lapiņas
  • saujiņa sakapātas kinzas
  • ½ banāna
  • ½ mazās kārbiņas konservēto tomātu savā sulā (gabaliņos)
  • 100 ml kokospiena
  • 20 g mandeļu miltu (vai vienkārši maltas mandeles)

Gatavošana 

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem. Vistas fileju sagriež gabaliņos un samaisa ar pusi no jogurta daudzuma.

2. Nomizo ķiplokdaiviņas un ingveru, ķiplokus sīki sakapā, ingveru sarīvē un pievieno vistai. Pieber piparus, sāli un visas garšvielas, kā arī sakapātu kinzu un piparmētras lapiņas. Visu kārtīgi apmaisa, liek cepamformā un šauj krāsnī uz pusstundu. 3. Katliņā lej konservētos tomātus ar visu sulu, pievieno ar dakšiņu saspaidītu pusi banāna, pielej kokospienu un atlikušo jogurtu. Samaisa un atkal pieber pa šķipsnai visas garšvielas, sāli, kā arī vēl mazliet sakapātas kinzas.

4. Tomātu mērcei katlā pievieno mandeļu miltus, kas mērci mazliet iebiezinās, un uz mazas uguns nedaudz pavāra. Izcepto vistu iemaisa mērcē, un – gatavs! Pasniedz tāpat, ar rīsiem vai naan maizīti.

Ingvera sakni būs vieglāk sarīvēt, ja tā būs glabāta saldētavā!


Citādas ceptas olas

Brokastu vēršacis paprikas ietvarā jau vien ir citādi, taču pamēģiniet olām pārkaisīt ne tikai sāli un melnos piparus, bet arī šķipsnu kanēļa! Lieliska kombinācija, kas kopā ar viegli apceptām čili ripiņām garšo patīkami austrumnieciski.

8 minūtes /1vai 2 porcijas /elementāri 

Sastāvdaļas 

  • 2 olas
  • 1 sarkana paprika
  • 1 zaļa paprika
  • 2 dažādu krāsu čili pākstis
  • olīveļļa un sviests cepšanai
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • šķipsna kanēļa

Gatavošana

1. Abām paprikām apmēram no vidusdaļas (kur lielākais diametrs) izgriež puscentimetru biezas ripas un liek uz pannas sakarsētā olīveļļas un sviesta maisījumā. Turpat līdzās viegli apcep ripiņās sagrieztu čili.

2. Apgriež paprikas uz otru pusi un katrā paprikas gredzenā iesit pa olai, uzkaisa sāli, svaigi maltus melnos piparus un pa šķipsnai kanēļa. Uz olām uzliek arī apceptās čili ripiņas.

3. Noregulē pavisam nelielu karstumu, uzliek pannai vāku, un, kad olas baltums apvilcies, ir gatavs

Izvēloties papriku šai receptei, jāizmeklē apaļīga un pietiekami liela, lai olai būtu vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Sirds maina īpašnieku

Pirms 55 gadiem Keiptaunas slimnīcā Groote Schuur Dienvidāfrikā ķirurga Kristiāna Barnarda vadībā tika veikta pasaulē pirmā sirds transplantācija.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata