Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Labrīt, auksts alus ir?

Globālā sasilšana, ja tāda vispār ir un ja tā izskatās tāda kā šīs dienas – nu jau nedēļas – jūlijā, kad pat pēc negaisa temperatūra ātri vien atgriežas virs trīsdesmit grādu latiņas, laikam tiešām ir briesmīga lieta. Bet ne jau tāpēc, ka Rīgā visa zāle dzeltena, ārpus Rīgas stārķu ligzdās visi putni elš kā suņi un līdakas neķeras pat tam makšķerniekam, kurš pamanījies paņemt atvaļinājumu, tātad var būt pie ūdeņiem gan rītā, gan vakarā.

Arī ne tāpēc, ka vienīgais, ko tādā laikā cilvēks tiešām spēj darīt, ir auksta alus dzeršana, lai to tūlīt izsvīstu. Nē, globālā sasilšana ir briesmīga tāpēc, ka tā sakarsē galvu un atņem spēju domāt. Sajūta tāda: ja Putins tagad savu valsti pārsauktu no Krievijas par Antivakseru Savienību, Rīgas ielas būtu pilnas demonstrantu ar lozungiem "Pieprasām Latvijas uzņemšanu Antivakseru Savienībā!" ar izmeklētiem inteliģences pārstāvjiem priekšgalā. It kā šie cilvēki nekad nebūtu lasījuši zāļu lietošanas instrukcijas, kur nav nevienu zāļu apraksta, kurā nebūtu minētas turpat vai letālas blaknes statistiski niecīgā skaitā gadījumu. Jā, man arī bija viens tuvs paziņa, kurš teica, ka zāles vispār nevajag lietot, bet, tā kā viņš jau ir miris, vairs nav iespējams atbildēt uz jautājumu, vai, lietojot zāles, viņš būtu nodzīvojis vēl īsāku mūžu. Man vismazāk ir saprotama viena lieta: kā var baidīties no vakcīnām tie, kas nebaidās tetovēties? Tagad redzot tās šausmīgās aptetovētās meiteņu ciskas, pateicos Laika vecim par to, ka laiks ir pārāk karsts, lai es spētu ieslēgt savu fantāziju un iztēloties, kādas viņas izskatīsies pēc dažiem gadiem, ja jau tagad pat koronavīruss no viņām baidās.

Šīs SestDienas, 16.jūlija  – 22. jūlija numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Karsts laiks dzīvnieku pasaulē. Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais eksperts Vilnis Skuja par to, kas putnus un zvērus nospiež vairāk par svelmi, par bērnu ēšanu un par jaunās paaudzes karu.

PASAULĒ. Atriebība Lukašenko stilā. Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko sašutums par Lietuvas atbalstu viņa politiskajai pretiniecei Svetlanai Tihanovskai, kā arī par Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām ir novedis pie tā, ka šis odiozais politiķis cenšas izraisīt nelegālo migrantu krīzi uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas. Lai gan šis mēģinājums ilgtermiņā pašam Lukašenko sola vairāk problēmu nekā ieguvumu, radīt visai pamatīgas galvassāpēs ne tikai Lietuvai viņam ir izdevies.

COVID-19. Pandēmijas sekas – slimīgi, mazkustīgi, stresaini. Pandēmijas izsauktie ierobežojumi padarījuši cilvēkus pasīvākus nekā jebkad, un kustību trūkums jau tagad nopietni atsaucas uz veselību.

TUVPLĀNĀ. Svētceļojums uz Bergmana salu. Pirms pāris dienām Kannu kinofestivāla galvenā konkursa skatē pirmizrādi piedzīvojusi filma Bergmana sala, kas oktobrī būs skatāma Latvijā. Sarunā aktieris Tims Rots, kurš filmā atveido režisoru, dalās ar savām domām par Ingmaru Bergmanu, darbu ar Kventinu Tarantīno un aktieriskajām manipulācijām.

TĒMA. Pesticīdi – bites pret zemniekiem. Kamēr Eiropā pesticīdu lietošanas daudzums samazinās, Latvijā pieaug.

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI un ANEKDOTES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata