Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aicina diskutēt par programmas "Apvārsnis 2020" devumu Latvijai

Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis un Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš aicina 11. maijā piedalīties konferencē Apvārsnis 2020 – Latvijas un Eiropas attīstības perspektīva.

2011. gada nogalē Eiropas Komisija iepazīstināja ar pasākumu kopumu Apvārsnis 2020” – programmu pētniecības, inovācijas un konkurētspējas veicināšanai Eiropā. Lai pilnvērtīgi un laikus apzinātu Latvijas iespējas un izaicinājumus Apvārsnis 2020 apguvē, tiek organizēta konference.

Konference iecerēta kā platforma, kur amatpersonām, zinātniekiem, politiķiem, uzņēmējiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem apmainīties viedokļiem par turpmāko Latvijas zinātnes un tautsaimniecības attīstību Eiropas Savienības sniegto iespēju ietvaros, ka arī definēt problēmas un Latvijas iespējas pētniecības politikas jomā.

Konference notiks 2012. gada 11. maijā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1.

Programma Apvārsnis 2020 (Horizon 2020) ir pasākumu kopums pētniecības, inovāciju un konkurētspējas veicināšanai Eiropā. Tās īstenošanas laiks: no 2014. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim. Tiek lēsts, ka programmas Apvārsnis 2020 mērķu īstenošanai tiks atvēlēti ap 80 miljardiem eiro. Līdzekļus paredzēts izmantot Eiropas Savienības kā pasaules līdera zinātnē pozīciju stiprināšanai.

Iepriekšējos periodos Latvijas pētnieki ir sekmīgi piedalījušies ES finanšu instrumenta pētniecības un zinātniskās sadarbības attīstīšanai – 6. un 7. Ietvarprogrammas – projektu apguvē. RTU šajā programmā kopumā ir īstenojusi 40 projektus. Tie ir projekti, kuri izturējuši konkursu visas ES zinātnieku konkurencē un kurus RTU pētnieki īstenojuši ciešā sadarbībā ar citu Eiropas zinātnisko institūciju partneriem.

Starp interesantākajiem RTU 6. un 7. Ietvarprogrammas projektiem iespējams minēt tādus projektus kā Filose – projektu, kurā būvēta robotzivs; Aisha– projektu, kurā veikta lidmašīnas tehniskā stāvokļa pētniecība, izmatojot ultraskaņas viļņus; FriendCopter – projektu, kurā pētītas pasažieriem un videi draudzīga helikoptera būvniecības iespējas; Cocomat – projektu, kurā meklēti risinājumi lidmašīnu ekspluatācijas drošībai un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses